Sjukt varmt!!

Sjukt varmt idag! Bli nog att åka in till Jokkmokk och ta en mjukglass med svärmor :)

Magen vecka 34 (33+3).

Njuter i solen..

Njutit av det fina vädret. Ätit frukost ute och gått en härlig promenad. Solen lyser och det är över 25 grader varmt i solen, så idag blir det att sola och ta det lugnt!
Sambon ska lägga in nya heltäckningsmattan i stugan som vi ska ha i sovrummet. Kommer bli sjukt fint!

Njuter trotts jag är svullen och kokar av värme!

Njuter av det fina vädret och att man har "semester", trotts att jag är svullen om fötter och benen nu. Varit mer än 25 grader varmt i solen! Men klaga ska jag inte ;)

Besök hos BM - Vecka 34 (33+2)

Nytt besök hos BM den 10/6.





Vecka 8 (7+2)
Vikt (BM) : 48 kilo


Vecka 21 (20+0)
Bebisens hjärtslag: 134
Mitt blodtryck: 110/60
Blodvärde (Järn) : 124


Vecka 26 (25+2)
Bebisens hjärtslag: 130
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 24 cm
Vikt (BM) : 51 kilo


Vecka 29 (28+0)
Bebisens hjärtslag: 126
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 27
Blodvärde (Järn) : 112
Vikt (gymmet) : 51,5 kilo


Vecka 32 (31+2)
Bebisens hjärtslag: 122
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 29
Blodvärde (Järn) : Tog inge prov denna gång.
Vikt: Vägde inte mig.



Vecka 34 (33+2)
Bebisens hjärtslag: 138 (rörde sig just innan och efteråt
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 30-31
Blodvärde (Järn) : Tog inge prov denna gång.
Vikt: Vägde inte mig.

Sjukskriven fram till bebisen kommer..

Var på besök hos BM idag klockan två, fick sedan fara till doktorn pga BM min var orolig eftersom jag haft sammandragningar som gjort ont plus många på en kort tid.
Slutade med att jag fick bli sjukskriven fram till bebisen kommer.
Känns skönt att slippa gå med fogar som gör ont plus stressen, stressen drar bara fram mer sammandragningar.

46 dagar kvar <3

Jag kan knappt fatta att det bara är 46 dagar kvar till bebisen kanske är här! Om 46 dagar så kanske bebisen ligger här i min famn och jag får hålla i dens små händer, fötter och bara beundra det lilla underverk som vi gjort <3

Köpt och fått - Till bebisen och mig

Gjort några köp tidigare, dessutom fått saker som jag inte lagt upp på bloggen. Nu börjar det bli så mycket, så jag orkar inte lägga upp allt!

Bilbarnstolen är jag sjukt nöjd med, ska bara beställa basen och solskyddet som jag inte gjorde då jag beställde stolen. Vilket var dumt!

Sedan har vi börjar köpa in lite blöjor osv.
Fick en ny badbalja, handdukar, krämer m.m vilket var riktigt bra! Fick även en bärsele av märket babybjörn.
Har också köpt in en bröstpump flaskor. Nappar har jag säkert 12 stycken, så någon bör ju duga för bebisen ;)

Köpt tre par byxor, två lång och tre kort armaretröjor i storlek 44. Så har bebisen något som den kan ha på sig efter BB. Dem andra är i storlek 50/56 och större. Dem växer ju så snabbt! Kommer bara ta ca en vecka så har den vuxit ur dem i storlek 44!

Åh.. Jag kan inte än fatta att vi snart har en bebis hemma hos oss, som är vår <3

Bästa, bästa systern min, plus tårarna bara kom..

Igår kring två tiden kom min syster och handlade på mitt jobb, frågade hur det var med mig, som hon alltid gör.
Jag berättade om hur ont jag börjat få i fogarna under den sista veckan (smärtan har blivit värre, bara PANG). Sedan berättade jag om asfalten dem lagt på taket, lukt från käran kommer in och gör mig varm, konstig i huvudet och känslig för minsta lilla, vill bara gråta för ingenting. Ont och varmt om fötterna (sväller som balonger), dessutom ont i knäna pga är HELT plattfot och går på hårt golv dagligen.
Hon tyckte jag skulle boka tid med BM och prata med henne. Berättade att jag tagit allt per telefon redan och att hon verkade inte tycka att det var nå, att jag ska på besök idag. När jag berättade hur ont jag kan ha ibland och jag fått vara själv i charken, att jag måste säga till "visst tar du fram kyckling ur frysen?" osv pga det är tungt (drygt 13 kilo), så kände jag att det började göra ont i bröstet. Tårarna ville ut, men inte jag!
Vi pratade vidare och tillslut kom tårarna. Jag försökte hejda dem, men det kom bara mer och mer, så hon följde mig bak på lagret.
Hon kramade om mig och sa att jag ska prata med BM om allt, berätta hur jag har det och be om att få komma till doktorn för sjukskrivning.

Jag är i vanligare fall ingen som klagar, springer aldrig i onödan till doktorn osv. Jag gör det så sällan som möjligt! Men nu har jag en bebis i magen som jag måste tänka på, dessutom är jag helt slut kring 14.00 tiden då jag jobbat, vill bara hem och sova 12 timmar i sträck!
Så pratade med sambon igår om att jag ska kolla om jag får sjukskrivas, och efter gårdagens smärta och nattens, så sa han att vi får hoppas på att jag får det.
Jag har bara tänkt "ja men det är vanligt att ha ont i fogarna, det är vanligt att vara trött. Stressad? Ne inte direkt, varit värre tidigare, så jag kan ta i lite mera nu" osv.... Men lill*n i magen då, hur mår den??



Sedan räckte det inte med att syrran kom och pratade med mig, kunder kom och frågade hur jag mådde. Berättade om fogarna och tröttheten, dem tyckte bara att jag hade kämpat på nog länge och att jag skulle sjukskrivas eller få graviditetspenning sista tiden. Dem alla sa att det syntes att jag var slut, vilket inte känns roligt för mig..



Jag tror inte att jag kommer få bli sjukskriven, men nu håller vi både tummar och tår!

Tunga lyft, ont i fogarna, hårt golv och gaser från tak.

Energin verkar slut för tillfället och fogarna gör oftare ont än tidigare. Mer än 4 veckor till semester, det känns länge.

När jag vet att jag har ett tungt jobb, sedan trött och fogarna tjorvar, då vill jag bara vara hemma.
Lyfter tungt, uppe och springer hela dagarna, helt slut då jag kommer hem fast jag vill hitta på något roligt då jag slutat jobba. Det är inge roligt.
Ute och promenera skulle jag kunna göra hur mycket som helst, även om huvudet är slut. Benen springer bara på och det är något lugnande för mig att vara ute i naturen och gå.


Nu längtar jag bara till helgen, så jag får sooova! Sedan får det bli måndag, så jag får prata med chefen ang graviditetspenning.
Är rädd att man får avvikelse, men jag tycker jag borde få det pga mitt jobb. Lyfter allt mellan 3-15 kilo om dagen, rör på mig hela dagarna (lunch en timme och 15 minuter på eftermiddagen). Jag böjer mig ner och stress finns i mitt jobb. Ont i fogarna och det blir inte bättre av att lyfta tungt, röra mig åt sidorna och gå på hårt golv dagligen.
Sedan kommer det gaser från käran på taket på jobbet. Dem la nämligen asfalt på taket för ca 9 månader sedan, när solen ligger på (som den gjort i flera veckor nu), så kommer det in lukt i charken som stannar kvar där.
Blir både känslomässig, varm, konstig i huvudet och ibland yr.

Magen vecka 34 (33+1).

Tycker magen kommit långt ner, har även fått kommentarer ang det. Ska till BM imorgon, så jag får väl se vad hon säger, om hon tycker samma sak.

Igår när vi var på föräldrakursen så fick vi träffa andra blivade mammor. Var en som ska ha nu i Juni, men sedan stod jag på tur :) Jag kan inte fatta att det är drygt 4 veckor till semester, sedan är det bara två veckor kvar! Tiden går så sjukt snabbt, men ändå så sjukt sakta ;)

Vi längtar sååå <3

Magen vecka 34 (33+0).

Idag är det 48 dagar till BF, alltså gått 232 dagar! Tiden går så sjukt snabbt och man funderar vad man gjort dessa 8 månader!

Idag ska jag ringa BM ang några saker jag funderar i, höra vad hon säger. Börjar så ont i fogar och lite andra saker..

Dessutom ska i på föräldrautbildning idag klockan 15.00. Ska bli små skönt att få sluta tre timmar tidigare än vad jag brukar. Slutar alltid klockan 18.00..

Bilderna på magen är tagen idag. Den växer och växer, nu börjar den bli stor!

Bebisens utveckling - Vecka 34

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen.

Tvättstugan - Alla babysaker snart rena

Just nu ser min tvättstuga ut som ett kaos ;P
Jag håller på att tvätta upp alla babykläder, filtar med mera. Var en bekant igår på mitt jobb som frågade hur jag mådde och hur länge det var kvar. Hon sa sedan "och så packar du väskan nu". Kände bara "SHIT REDAN?! Åh, herregud! Detta ska verkligen hända, jag ska föda och vi ska få barn!".
Även om jag kände lite panik just då så försökte jag se lugn ut. Troligtvis går allt bra under förlossningen och lill*n mår bra :) Så länge bebisen mår bra så är jag nöjd!

I alla fall.. Tillbaka till tvättande!
Nu inser man lite mer att man verkligen ska ha barn när man står och hänger upp små, små plagg som fyller ut just två händer. Jag har som inte fattat detta än, och både svärmor och mamma säger "du kommer inte förstå det förrän flera veckor efter du fött".

50 dagar kvar!

Foglossning, tyngt på jobbet. Längtar!

Smärtan jag känt kan vara foglossning. Läst lite på internet så ska prata med BM ang det och lite annat när jag ska dit på onsdag.
Helt slut efter dessa två arbetsdagar, var ensamen på en stor varudag och igår hade jag en lärling i charken, men inte samma sak. Vann vid att jag gör mitt och dem andra två gör sitt i charken, så när jag ska göra de dem brukar göra, plus mitt så blir det mycket.

Rutinerna ruckas och man får göra mycket själv. Visst, min ena lärling (som jag hade igår) är super snäll och säger ibland "men jag kan ta det där, gör du de andra (att hon lyfter tung istället för att jag gör det). Man är vann vid att göra det mesta i charken så man blir som lite förvånad och "hallå, jag är inte handikappad" då folk vill hjälpa mig. Man vill inte att cheferna ska tycka att man dragit ner för mycket på tempot, vet inte direkt hur högt tempo man ska ha. Jag är sådan där "snabbt, snabbt, allt ska hända nu. De, de och de måste göras. Snabbt snabbt!". Har som aldrig haft lågt tempo i mitt arbete så därför är man orolig att man överanstränger sig.. Vilket jag vet innerst inne att jag gjort i två dagar.

Det ska bli skönt med semester! Igår var det exakt 5 veckor till semester, vilket känns underbart! Börjar bli tungt på jobbet och dagarna känns långa. Jag har märkt att jag börjat ta senare och senare lunch bara för att dagen ska gå snabbare! Jobbar måndag, tisdag, torsdag, fredag mellan 8-18.00. Sedan varannan lördag plus om jag tar på mig något extra, vilket jag gjort sista halv året.

Visst jag vet att jag kan få mindre timmar eller kanske bli förflyttad till kassan, men jag vill inte ha mindre timmar (mindre pengar) plus går bara värre i ryggen då jag sitter ner. Blir helt stel och foglossningen blir värre.


Ne nu vill jag ha juli månad!


Öm, smärta och trött

Känner och har känt mig sjukt öm hela dagen idag, även haft en smärta som kommit och gått under dagen.
När jag böjt mig fram så har jag fått ont.

Trött och vill hem och sova. Fötterna är varma och garanterat svullna.


Bild på magen vecka 33 (32+4).

Jobbet - Ensamen, stressad och rädd för överansträngning..

Känner mig helt slut efter denna arbetsdag, varit ensamen i charken från klockan 10.30 och hade varudag idag. Så har haft fullt upp med att fylla salladsbaren, grillat (extrapris på kycklinglår, går mycket då) och sedan försöka få ut varorna. Stressigt!

Det märks att man börjar närma sig BF, ömmande i underlivet kommit tillbaka, som jag har ibland. Haft smått ont på sidorna av livmodern och sedan har det ibland känts som om magen ska spricka pga tyngden ner mot underlivet.
Sammandragningar har jag ofta och nu har dem börjar göra smått ont, haft sånna ikväll.
Jobbigt och man blir lite smått orolig när man vet att man inte ska överanstränga sig sista veckorna i graviditeten. Jag har lyft/lyfter tungt varje dag och var riktigt stressad idag. Tog slut på energin.

Jaja, ny idag imorgon.. Ska snart gå och lägga mig, ska bli himla skönt att få sova och slippa sammandragningarna!

Stugan - Målning av sovrummet.

Jag hamnade i målar branschen, målar klar sovrummet i stugan så i kan bära in sängen igen och göra det fint. Inte länge kvar till riktiga sommaren är här, och då blir det mycket stuga för oss :)

Bebisen/magens position - Långt ner? Fixerad?

Svärmor sa idag att hon tycker magen sitter långt ner på mig, att jag kommer nog ha magen nere vid knäna innan jag är helt fullt gången ;P. Jag har tänt på det tidigare, men när ingen sagt något så har jag försökt att inte tänka mer på det.
Hon sa också "ja, bebisen har kanske bråttom". Visst, nog vore det skönt att slippa gå över, men man vill inte att den ska ha FÖR BRÅTTOM heller.
Antons bror kom 5 veckor förtidigt, syrrans två barn har även kommit tidigt.

Men nästa vecka ska jag till BM, så ska fråga henne om hon tycker bebisen sitter långt ner och om den är fixerad.
Vet att huvudet har legat neråt på dem två sista besöken som jag haft hos BM, men hon har inte sagt något om fixeringen eller ligger långt ner.
Känner dock av huvudet ibland och att det är långt ner.

Bild på magen idag, vecka 33 (32+2).

Graven - Jag saknar dig..

Varit till graven idag, många känslor kommer fram.

Jag kommer aldrig glömma våra härliga stunder vi hade tillsammans. Tänker på dig ofta då sommaren kommer, eftersom det var oftast då vi umgicks när jag var liten.
Kan inte säga mer än att jag önskar varje dag att du fanns här med oss <3

Kropp och magen vecka 33 (32+2).

Tagit lite bilder på både magen och kroppen veckan 33 (32+2).
Alla säger att det inte syns på mig att jag är gravid, inte förrän jag tar på mig mindre kläder. Bakifrån och smått från sidan syns det inte alls att jag är gravid!
Folk påstår att om det inte syns på kroppen speciellt midjan att man är gravid, så är det en pojk. Men vet inte om det är en myt ;P

Kan inte fatta att det bara är några veckor kvar!
Kollar på 16 and pregnant och det gör så att man får många olika känslor i kroppen.
Kan inte fatta att vi snart sitter med våran den bebis, som är av vårt kött och blod :)

Köpt - Barnvagnsmobil Lundmyr

Kommit hem lite paket som jag beställt till bebisen, en av dem är en barnvagnsmobil av Lundmyr of Sweden.

Magen - Vilken skillnad!

Jag kan inte fatta att vi är snart framme på BF datumet! Känns nästan som om det var nyss jag fick reda på att jag var gravid, helt överlycklig! Och när magen började "växa". Oj, oj vad jag tyckte magen var stor i vecka 15, fast den var pluttig! ;D

Man kan knappt förstå att det är en liten bebis som ligger i magen, något som är från mitt och Antons blod <3



Bilder på magen, vecka 5 och 33.

Frukost - Att äta under kort tid och ensam suger!

Usch, vad jag kan tycka det är tråkigt att äta frukost ensamen, och ännu mer om jag ska hinna äta den på cirka 15 minuter.
Jag sitter gärna och njuter av frukosten 30-45 minuter.

Idag fick det bara bli en skål med yoghurt med musli, nektarin och äpple pga var inge hungrig. Åt kvällsfika igårkväll medan vi såg hockeyn och det blev rätt sent..

Magen vecka 33 (32+0).

Jag kan inte förstå att det bara är 55 dagar kvar till BF! Tiden går ändå rätt snabbt ändå. 2 veckor kvar tills jag räknas som höggravid.
Gick in i vecka 33 idag, även ny kalendermånad, månad 8 nu. Magen växer och växer, man inser att det är snart dags för oss.
Inköp av alla olika dess slag till både bebisen och mig göra ett par gånger varje vecka.

Igår skulle vi sätta upp vårt vägghängdaskötbord, men insåg att det var för trångt där den skulle hänga, så Anton ska bygga om set lite. Turné det i trä!


Jag mår hur bra som helst, fortsätter med mina promenader. Dock jobbigt att man börjar samla på sig vatten i kroppen. Sedan när det är varmt ute så är det jobbigt att jobba, hela kroppen svälla upp och orken är inte lika stor.


Nu längtar vi alla efter att få träffa dig, men nu är det inte länge kvar!

Fostrets utveckling - Vecka 33 (32+0).

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens position – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu så att huvudet lättare kommer ut under förlossningen. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig i och med att bebisen lägger på sig underhudsfett.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och fixerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ('naturliga') metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp – i synnerhet dina njurar – och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Promenad ute i solen.

Varit och gått en promenad ute i solen, var riktigt sköt förutom att det blåste så jag fick han på mig en långärmad tröja.

Idag blir det att fira en av sambons brorsbarn, så måste åka in till Jokkmokk redan nu (ute i byn ny och sovit där).
Sedan blir det att måla klart i sovrummet i stugan och kanske börja fixa toaletten med :)

Sammandragningar - Lite sne

Lite sne är magen ;P Sammandragningarna gör så att magen blir såååå snygg ;)

Solning, bastning och bara njuter!

Sol, bastning och bara njuter av det fina vädret :)

Funderingar ang kön - Folks gissningar..

Är ute i byn nu, hos svärföräldrarna. Har stugan bara någon meter ifrån deras hus.
Eftersom det är så varmt ute och sambon är och hälsar på ett par bekanta så gick jag en promenad. Tankar kring bebisen kom upp och en av tankarna var könet på bebisen. Många har kommit och kollat på magen min och gissar vad jag ska få, vissa har gissat på flicka och andra på pojke. Men dem flesta har gissat på pojke..

Jag vet inte än kön men jag är sjukt nyfiken! Könet spelar ingen roll alls! Jag säger som min svärmor sagt tidigare "huvudsaken det kommer ut ett barn och inte en cykel" ;).

Men nu är det inte länge kvar till BF, 58 dagar kvar, snart 7 veckor!

Fått - Klänning

En av mina nya klänningar, fick den ;)

Trött och slut..

Trött och slut efter en shoppingtur i stan. Blev flera kassar med babysaker! Men köpte även två klänningar jag kan ha på mig till sommaren :)
Lägger upp bilder på det jag handlat en annan dag. Nu blir det film men älsklingen <3

Magen vecka 32 (31+2)

Bilder på magen tagna i morse, vecka 32 (31+2).
Magen bara växer och växer, men nu är det inte länge kvar! Idag är det exakt 60 dagar till BF, tiden bara rullar förbi och man undrar hur man ska hinna med det sista innan förlossningen. Nu kan bebisen komma allt mellan 0-10 veckor, men det är ca 8 veckor till den är beräknad. Man vet aldrig, mitt i det så kommer den förtidigt, eller så får man gå över två veckor..

Magen vecka 32 (31+2).

Bilder på magen tagna i morse, vecka 32 (31+2).
Magen bara växer och växer, men nu är det inte länge kvar! Idag är det exakt 60 dagar till BF, tiden bara rullar förbi och man undrar hur man ska hinna med det sista innan förlossningen. Nu kan bebisen komma allt mellan 0-10 veckor, men det är ca 8 veckor till den är beräknad. Man vet aldrig, mitt i det så kommer den förtidigt, eller så får man gå över två veckor..

https://cdn2.cdnme.se/3969173/7-3/pic_5193711e9606ee02def8f471.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3969173/7-3/pic_5193711fe087c341ea4135fb.jpg" class="image">

Besök hos BM - Veckan32 (31+2).

Varit hos BM nu. Magen växer enligt kurvan och hon tyckte att jag hade jätte fin mage.
Fick papper ang föräldrautbildning som är den 27/5 och 3/6, så ska försöka ta mig dit då. Jobbar egentligen dem tiderna, men får försöka fixa någon som kan jobba för mig från kl 15.00.

Nytt besök hos BM den 29/5 kl 14.00. Då pr jag i vecka 34.



Vecka 8 (7+2)
Vikt (BM) : 48 kilo


Vecka 21 (20+0)
Bebisens hjärtslag: 134
Mitt blodtryck: 110/60
Blodvärde (Järn) : 124


Vecka 26 (25+2)
Bebisens hjärtslag: 130
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 24 cm
Vikt (BM) : 51 kilo


Vecka 29 (28+0)
Bebisens hjärtslag: 126
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 27
Blodvärde (Järn) : 112
Vikt (gymmet) : 51,5 kilo


Vecka 32 (31+2)
Bebisens hjärtslag: 122
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 29
Blodvärde (Järn) : Tog inge prov denna gång.
Vikt: Vägde inte mig.

Besök hos BM kl 09.00

Idag är jag ledig och ska till BM klockan 9.00. Hade tid klockan 10.30, men ändrade pga ska åka in till stan en sväng och kolla på babysaker.
Solen skiner och jag känner mig hyfsat pigg, men hade inte tackat nej till ett par sovtimmar till ;)
Eftersom det var så fint väder och varmt ute så tog jag hunden och gick en snabb promenad nu på morgonen.


Ne nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig färdig om jag ska hinna! Åker direkt till stab efter BM besöket.
Ska bli roligt att höra hjärtslagen igen på bebisen, sedan se vad vågen står på. Sist jag vägde mig var jag i vecka 26, nu i vecka 32 :)

Favorit märke - Lundmyr of Sweden

Det börjar närma sig BF. Suttit mycket och kollat på olika kläder med mera, märket Lyndmyr är en favorit. Älskar deras kläder, tillbehör till både barnvagn och spjälsäng. Söta små gosedjur och filtar.
Jag har köpt in några saker av deras märke, som t.ex. napphållare och nått klädesplagg. Men kommer nog bli mer ;)

Magen vecka 32 (31+0).

Magen fortsätter växa och väntan blir kortare och kortare. Först nu har dem flesta börjat märka att jag är gravid, dem kommer till mig/svärföräldrarna och frågar om jag ska ha barn. Jag tycker det är lite roligt att dem sett det först nu, men dem säger ju att min mage är liten. Dock växer den som den ska enligt kurvan :)

Jag mår super än och jag hoppas att jag får göra det ända fram!
Kan dock vara små trött ibland, men ska börja med niferex nu i veckan. Skulle köpt det förra veckan men orkade inte handla under lunchen min och slutar alltid klockan 18.00, då har Apoteket stängt.


Nu är det bara 8 veckor kvar, 61 dagar. Exakt 2 månader imorgon!
Jag kan smått inte än fatta att jag ska bli mamma. Både superglad, men samtidigt smått orolig att något fel ska uppkomma under förlossningen. Tankar krig förlossningen blir allt mer ju närmare jag kommer..


Magen vecka 32 (31+0).

Fostrets utveckling - Vecka 32 (31+0)

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att 'andas' fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Den ökade mängden underhudsfett gör bebisens hud slätare och mjukare.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, ska testiklarna nu ha vandrat ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!

Magen - Vecka 31 (30+6).

Imorgon går i in i ny vecka, bara 8 veckor kvar då! Mindre ön 6 veckor till semester. Härligt!

Solen skiner och jag hade tänkt äta lite lunch innan jag ska hå en promenad och njuta av vädret. Får bli rester sen igår, taco blir det :)

Graviditet - Kroppen samlar vätska

Jobbade till tre idag, så kom just hem. Tog av mig arbetskläderna och tänkte dra på mig mjukiskläder för att sedan gå en promenad innan jag åker ut till stugan (sov där i natt). När jag hade tagit av byxorna och drog ner sockorna lite så såg jag hur svullen jag var. Kroppen har börjat samla på sig vätska, vilket man gör när man är gravid. Dock Inge roligt om man samlar på sig allt för mycket!

Bebisen och jag - Hur mår vi? (Vecka 30+4).

Idag är det exakt 65 dagar till BF, alltså har jag gått 215 dagar. Dessa 215 dagar har gått snabbt, kan inte fatta att jag bara har ca 2 månader kvar av 9!

Magen växer och växer, bebisens rörelser blir bara större och starkare.
Jag mår utmärkt, nästan för bra brukar jag säga till folk! Ibland känner jag mig trött om dagarna, men går snabbt över om jag hinner vila ett tag. Ont i fogarna har jag bara ibland, men inte lika ofta som då jag var i vecka 20 typ.
Inga bristningar på magen än, får hoppas dem håller sig borta! Har ganska torr hud sen tidigare, så försöker smörja så ofta som möjligt!

Magen vecka 31 (30+3).

Lunch - Kallrökt lax, ägg och grönsaker

Idag kände jag mig för en sallad med lax. Det slutade med rädisor, morot, lax, ett kokt ägg, sallad, gurka, tomat, paprika, avokado. Sedan en hemmagjord dressing med vitlök och annat gott :)

Kläder - Testade lite shorts

Ska ställa mig och dammsuga här hemma, sådant trist väder (regnar och snöar). Innan jag tog fram dammsugaren så vek jag ihop lite nytvättade kläder och la i garderoben, fick syn på mina jeansshorts och var bara tvungen att testa dem!
Jag fick på mig dem precis, fick dock inte igen dem pga magen :)
Testade även ett par beige shorts som jag använt typ två gånger pga dem varit så stora runt om. Dem kunde jag få på mig lätt och kunde till och med knäppa igen dem!! Helt sjukt!

Jag längtar så sjukt mycket till sommaren! JAG VILL HA VÄRME!!

Magen vecka 31 (30+3)

Har inte haft något att skriva om, dessutom inte haft tid. Men idag tänkte jag att jag kunde kasta in dagens bild på magen :)
Vecka 31 (30+3).

Magen vecka 31 (30+0).

Veckorna går i rasande fart just nu, jag kan inte fatta att jag redan är inne i vecka 31 och att det bara är 9 veckor kvar!
På fredag är det exakt 6 veckor till semester, vilket känns sjukt pga snön ligger kvar än plus det låter sjukt nära!
Jag försöker hålla igång träningen än men vissa dagar orkar jag mer än andra.

69 dagar till BF. Åh, vad vi längtar efter att få träffa dig <3

Fostrets utveckling - Vecka 31

Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

Det börjar bli lite trångt därinne och det är möjligt att fosterrörelserna ändrar karaktär. Men så länge bebisen fortsätter vrida och sträcka på sig, så vet du att allt står väl till. Bebisen har massor av växande kvar innan den föds – allra minst 900 gram.

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

Du har förmodligen gått upp i vikt 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

Magen vecka 30 (29+6).

Bilder på magen vecka 30 (29+6), imorgon ny vecka :)

Bilderna är tagna precis. Ska ställa mig och göra lite lunch åt mig och magen, sedan blir det att dammsuga och städa här hemma.

71 dagar kvar..

Jag kan inte fatta att det bara är 71 dagar kvar till BF! Jag har gått 209 dagar, snart 31 hela veckor. Tiden går snabbt och det känns skönt!

Jag mår hur bra som helst, nästan för bra om jag själv får säga! Ont i fogarna har jag mer sällan än tidigare, knappt något ont alls. Piggare är jag och jag känner mig gladare. Dock kan det bero på att vädret blivit bättre och jag vet om att snart är sommaren här!

Magen vecka 30 (29+0)

Magen vecka 30 (29+0), i måndags.
Tiden går bara snabbare och snabbare, kan inte förstå att jag går in i en ny vecka om bara tre dagar!
Igår var det exakt 7 veckor till semestern ;D

Fostrets utveckling - Vecka 30

Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

Fostrets utveckling - Vecka 30

Blogg.se tjorva!

Blogg.se Appen har tjorvat svin mycket med mig, men idag tig jag bort den och installerade igen och då funkade det, så nu kommer jag blogga som vanligt igen :)

bebisimagen.blogg.se

Gravid med första bebisen

RSS 2.0