Besöket hos BM - Vecka 21 (20+2)

Besöket hos min BM gick bra. Första besöket då vi lyssnade på hjärtat och det var roligt att höra det ticka på :)
Hon kollade blodvärdet på mig pga jag sa att Haglunds ha lågt med järn. Berätta att jag brukar bli yr just eftermellanmålet kring tre tiden, men hon sa att det kunde vara så att jag är känsligare för sockerfall.

Ingen vägning än. Nästa gång börjar vi mäta magen, i början av mars ska jag dit igen :)

Mittblodtryck: 110/60
Blodvärdet - Järn: 124

Bebisens puls: 134

Känner mig så vacker gravid <3

Ledig och tankar kring födelsedag..

Idag är jag ledig, sambon åkte på jobbet alldeles just och jag funderar på att kliva upp eftersom jag varken kan somna om och sedan ska jag till BM kl tio.

Skönt att vara ledig en dag då man jobbat fre helger på raken, blir femte nu till helgen. Dock är jag ledig söndagen..



Snart fyller jag år. Sagt till sambon min "om någon frågar dig vad jag önskar mig, säg pengar.. Jag vill åka bort en helg och bo på hotell"..
Det skulle varit så skönt! Känns som om det är en evighet sedan vi var ledig tillsammans och jag skulle behöva komma bort ett tag känner jag. Magkatarren tjorvade och jag är rädd att den är påväg tillbaka!

Godis och bakelser - Jag är så glad!

Jag måste få säga att jag känner mig riktigt duktig, jag är stolt över mig själv!

Under dem sista cirka två månaderna så har jag ätit sött nästan varje dag, sista månaden har varit hemsk!
Men nu har jag faktiskt hållet mig två dagar, tre dagar om jag håller mig idag.
Det är skönt att det inte är helg först fören om flera dagar, får då kommer inte tanken "ja men det är helg, det är okej att jag äter lite...".
Har jag tur så kanske jag inte ens känner för godis till helgen. Det är ju egentligen mycket godare med frukt, men sockret och choklad//lakrits drar mig mot godiset.

Igår köpte vi dessutom MER godis att fylla på i burkarna våra, vilket jag inte hade tänkt.. Men vipps var det gjort!

Jag ska hålla mig, för jag vill inte ha en graviditet och vara beroende av godis/bakelser..

Frukost - Frukt, bär och ägg

Verumfil, musli (tillsatt pumpakärnor i den), kiwi, hjortron, hallon och björnbär. Macka med hamburgekött och ett ägg. Juice, kaffe och en banan.

Tycker det är sjukt gott med kokt ägg på mackan!

Nyttigheter - Nötter

Köpte ganska mycket nötter igår. Solrosfrön och pumpafrön på ett kilo. Sedan saltade solrosfrön tor påse och sedan två 250grams jordnötter.

Hittade även ett roligt sortiment som visningen har här hemma. Havre godis som smakar lakrits :)

Magen - Vecka 21 (20+0)

Bilderna är tagen alldeles just.. Magen bara växer och växer :)

Babykläder

Dagens shopping blev ganska liten och kort, men jag fick hem lite babysaker ändå..

Ska dock till stan igen om ca två veckor, så då kanske det blir mer shopping. Kommer beställa mesta delen..

Frukost - Hallon, björnbär, kiwi och hjortron

Fil med musli, hjortron, hallon, björnbär och kiwi. Macka med kokt ägg, juice, kaffe och en banan.

Vecka 21

Din graviditetsvecka: 21

Fostrets ålder: 19 uker

Fostrets längd: 26 cm. Hel längd, hjässa till fot.

Fostrets vikt: 425 g

Nu kan fostret röra alla sina leder. Det får också mer hår på huvudet. Du känner antagligen sparkar på olika ställen i magen därför att den lille/lilla har gott om plats och kan dansa fritt i fosterhålan. Visst är det fint att känna ett litet liv som rör sig inne i dig?


Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.

Vad jag skrev och vad jag gjorde.. Frukt ska bli min bästa vän <3

Förra veckan så skrev jag att jag skulle hålla mig borta från godis och annat sött under vardagarna. Helgerna var okej att unna sig något gott. Detta ville jag hålla pga jag började tänka på lill*n, att den får i sig allt jag stoppar i sig och den ska inte "straffas" för att jag äter skit om dagarna.
Tänkte jag.. Men redan på tisdagen gjorde jag tvärtom och åt både bulla, wienerbröd och munk. Dem största fienderna efter sötväg för mig. Samma sak hände på onsdagen och torsdagen.
Fredagen köpte vi godis till filmen, vilket är okej. Fredag räknas som helg tycker jag :)

Men igår och idag har jag varit riktigt duktig! Igår åt jag lite solrosfrön med skal (saltade) och ett äpple när jag blev sötsugen. Idag har jag också hållit mig, även om jag varit till farmor som ALLTID bjuder på kakor eller bakelser.
Jag har aldrig varit så beroende efter sötsaker som nu när jag blev gravid, det är hemskt! Och jag hatar det!

Nu skulle jag gärna tryckt i mig ett wienerbröd eller en munk, men jag ska istället ta en banan och äta på. Jag mår mycket bättre senare och dessutom blir jag inte tvär trött och somnar i soffan som när jag äter godis eller liknande.

Frukt och bär får bli min bästa vän nu, för oss bådas skull <3


Middag - Kikärtssallad med kyckling

Middag idag, kyckling med kikärtssallad :)

Babyrum?

Igår efter vi slutat jobba klockan tre så började vi tapetsera "babyrummet", men eftersom vi inte har någon arbetslampa så fick vimsiga kring 4-5 tiden pga solen började gå ner och det blev svårt att se bubblor ed mera.

Bättre blir det! Ska sedan måla dem andra tre väggarna vita. Så det blir ljusare. Dock ser det mörk ut på bilderna, ingen lampa i rummet och solen börjar gå ner..

HYLLAN TILL HÖGER på bilden har inte vi gjort! ;P ser förnämligt ut tycker jagskrået fixa till den sedan med nya lister.

 

 

Bilder tagna precis nu (19+6)

Dessa bilder tog jag alldeles just. Tycker den sitter ganska långt ner magen och jag känner sparkarna långt ner i bäcken. Har dock inte än kunnat se sparkarna, eller har inte kollat så mycket :)

Kom just hem, varit till farmor och hälsat på och handlade det jag glömde handla igår. Ska göra färdigt en sallad till lunch imorgon som jag kan ta med när vi åker till stan :)

 

 

Lunch - Kyckling och ris sallad

Nu lite lunch innan jag beger mig till farmor. Sen lunch pga åt så sen frukost.
Blev en kyckling och ris sallad med en macka :)

Frukost - Kiwi, hjortron, äpple

Frukosten är avklarad. Solen skiner och det är nästan +8, snön rasar från taket. Detta är inte normalt här uppe i norr vid denna månad! Fortsätter det såhär kommer vi ha asfalt i mars månad..

Blev en macka, juice och kaffe. Fil med kiwi, hjortron, äpple och musli. Blev proppmätt efter mackan, stort grövre bröd. *Pust*

Nu ska jag bara dricka klart kaffet och sedan blir det storstädning hemma och hälsa på "farmor" (min mammas farmor, men vi alla säger farmor åt henne).

Magen - Vecka 20 (19+4) eftermiddag

Babymage igår på eftermiddagen, vecka 20 (19+4). Nu börjar den bli stor. Och större kommer den bli!

Frukost och lunch

Det fick bli både frukost och lunch på jobbet idag eftersom jag inte var hungrig då jag vaknade. Vi åt pizza och godis kring åtta till nio tiden ;P

Frukosten fick bli en härlig skål med fil, musli, kiwi och mängder av hallon i! Syrligt men gott :)

Lunchen blev en sallad från våran salladsbar. Mums

Och sedan avslutade jag lunchen med något sött, en banan ;)

 

 

Jag är med i tidningen här hemma..

Ja, jag är med i tidningen för andra gången med bild från Jokkmokks vintermarknad som var för ca två veckor sedan. Alltid kila roligt varje gång :)

 

 

Köpt - Fårskinnet har kommit

Glömt visa fårskinnet som kommit. Nöjd med det och det kommer sitta fint i både barnvagn under åkpåsen och som dekoration i stugan till sommaren :)

 

Sommar och sol

Längtar sjukt mycket till sommaren, så var tvungen att testa om min röda bikini, som jag köpte i slutet av förra sommaren, än passar..
Och det gjorde den! :)

Nu är det vara sol och värmen jag väntar på :)

Alldeles nyvaken med morgon mage :)

 

 

Frukost - Inte hungrig

Var inte egentligen hungrig, men något måste jag äta. Det fick bli en stor skål med fil, musli, banan och sommarbär. Ett löskokt ägg, juice och kaffe :)

Magen - Vecka 20 (19+4)

 

 

Shoppingsugen!

Sjukt shopping sugen! Vill handla saker hem och till babyrummet :)

 

 

 

 

Gratis babyboxar m.m

Igår kväll satt jag mig och registrerade mig för gratis babyboxar m.m.
Anmälde mig på babybox, libero, pampers och sedan ska sambon min hämta en babybox på apoteket :)
Fint med gratis prylar ;)

Dagens middag - Laxfilé med massa gott

Laxfilé med lime, kryddpeppar och salt. Grönsaker med balsamvinäger, olja, fetaost och soltorkade tomater. Thaisås ris och lite soya.
Mums!

Nyttigare än godis i alla fall

Dessa hello Kitty askar har jag fått. Nyttigare än godis, dock inte lika gott om man är sugen på choklad eller lakrits ;)

Frukost - Hungrig

Fil med hemmagjord musli, sommarbär och kokos. Två mackor, ena med kokt ägg och en med skinka och gurka. Juice, kaffe och en banan :)


Onyttigheter och nyttigheter - Allt går över till bebisen <3

Igår när vi var på RUL så tänkte jag "Ne nu måste jag sluta upp med all onyttigheter under veckorna och försöka ta mig till gymmet".


När jag fick se lill*n igen på ultraljudsskärmen så fick det mig att inse att jag lever och äter för två. Att jag måste få i mig nyttiga saker för att vi ska orka.

Jag har ju vetat länge att jag haft en bebis i magen, men nu när man såg den ligga och sprattla där inne i magen så insåg jag verkligen att man inte kan äta bullar/godis varje dag. Eller jag vill inte det..


Jag vet att alla tänker "nu ska jag bli nyttig" då man blir gravid och det gjorde jag med, men det är lätt att hålla ett par veckor och inte nio månader! Speciellt då man tidigare kunnat äta vad man ville och vant sig vid den gamla rutinen.
Men nu har jag bestämt mig att jag verkligen ska försöka, för både mig och bebisens skull. Vi båda mår bättre av det och man blir piggare.


Allt jag äter går över till bebisen.
Även stressen måste läggas av. Försöker hålla takten uppe på jobbet så länge jag orkar, men i helgen insåg jag att man inte kan stressa och lyfta hur mycket som helst.



Sa till sambon igår att jag ska verkligen lägga ner allt för att inte äta sött under veckorna och han stöttar mig.
Igår åt vi frukt på kvällen istället för godis eller bulla, och jag har sovit 10 gånger bättre i natt än under helgen då bag åt bulla/godis.

Frukost - Ägg på mackan

Fil med musli, banan, sommarbär. Macka med löskokt ägg, kaffe, juice och ett halvt stort äpple och en halv banan.
Sedan två matskedar av en "smoothie" jag testade göra igår, en som ska försöka få magen att startas på morgonen :)

Magen - Vecka 20 med kläder

Tog lite bilder igår på eftermiddagen på mig och magen.
Växer och växer, men som tur inga bristningar än! Endast två småååå på höger bröst, men syns knappt :)
19+0 idag, alltså halvvägs!

Middag - Hemmagjord hamburgare utan bröd

Till middag fick det bli hemmagjord hamburgare. Jag VÄGRAR köpa frysta hamburgare, tycker det smakar skit ;)

Körde dock utan bröd pga hade bara ett hemma och ville inte åka på affären bara för ett bröd :)
Äter dessutom gärna med salladsblad istället för bröd!

Våran bebis är beräknad födas 14/7-13 <3

RUL 18/2-13 i Gällivare.

Bakåtlutad livmoder
Väger ungefär 230 gram
Ca 18 cm lång
Allt såg bra ut. Hjärta, hjärna, ryggrad m.m.

Våran lilla bebis är beräknad den 14 juli 2013 <3


Lill*n ville tyvärr bara visa ansiktet från sidan en gång, och då hann hon inte fota den. Gapade precis då :)
Så det blev tyvärr inte bästa bilderna. Ena ser man med ryggraden och huvudet, plus en bit av ena benet.
Andra bilden är med ena armen uppe vid huvudet.

 

 

Vecka 20

Din graviditetsvecka: 20

Fostrets ålder: 18 uker

Fostrets längd: 25 cm. Hel längd, hjässa till fot

Fostrets vikt: 300 g.

Halvvägs - gratulerar!

Fostret är nu långt och smalt! Fostret har ett talgliknande sekret på kroppen. Hörseln är färdigutvecklad. Tänk att fostret nu är lika känsligt för beröring som en 1-åring!

De flesta kan nu känna rörelser utanpå buken. Din mage växer sig större hela tiden, kanske putar din navel ut lite. Livmodern kommer de följande veckorna att växa till över naveln.

Din bröstkorg har utvidgat sig, och du är kanske mer plågad av sura uppstötningar/halsbränna. Du kan få syraneutraliserande tabletter på apoteket, men ta upp det med din barnmorska eller läkare om vilka som rekommenderas eftersom det finns receptfria tabletter som du inte bör ta.


Hur mår jag?
Jag mår toppen! Dock sötsugen är galet stor men ska försöka hålla det nere under veckorna.
Sparkarna i magen blir starkare och magen växer. Känt lill*n vända/sträcka på sig i helgen. Så rörelsens blir starkare och fler..
Idag är det RUL för oss och vi ska tydligen ha kommit halvvägs <3

Äntligen <3

Idag åker vi till Gällivare för RUL <3

Frukost med sambon <3

Bär, frukt och mackor. Solen lyser och det sprakar en brasa ca 1,5 meter från mig. Bara synd att man ska och jobba om ca en timme..

 

Magen vecka 19, snart 20

Imorgon går vi in på halva tiden och RUL ;D

Bilderna är tagen innan frukosten!

Kammusslor - Fördelar med att jobba helg

Man har ju sina fördelar med att jobba helg ibland. Min kollega fick kammusslor av en person som hade fiskat alldeles dem själv. Även jag fick två stycken :) Passar perfekt till förrätt någon dag med älsklingen min <3

Middag och sedan pizza klockan 23.00.. *Pust*

Godmorgon alla där ute!

Idag känner jag mig trött men ändå glad fast jag vart lite små tyst nu på morgonen, men när jag hade fått i mig en kopp med kaffe så vaknade jag till liv.

Gårdagen var bra, sambon hade glömt bort att vi skulle göra thaigryta, så han började skriva sms till mig ang nå lövbiff och göra potatismos "berg" i ugnen (som när man gör till plankstek) med grönsaker.
Det var ju snällt att han skulle göra middag åt oss, så slutade med rullader och potatismos med grönsaker och pepparsås.
Men slutade inte där, klockan 23.00 åkte vi till Statoil för att köpa en pizza, som vi snabbt åt upp. Så i morse var jag inte alls hungrig kan jag säga! ;D haha!


Idag är det också jobb, men slutar klockan 15.00 och sedan har i bjudit mina älskade svärföräldrar hem till oss för middag. Blir räkor (som jag önska) vitlöksbröd, kroketter och sedan ska vi fondue. Men jag satsar nog mest på räkorna, salladen och dem härliga champinjonerna jag ska göra i ugnen. Var inte direkt sugen på fondue, det var mest sambon ;)

Kycklinggryta till middag..

Trött och hade gärna velat vara ledig i helgen, går nämligen på min tredje helg. Men som tur är jag ledig på måndag pga RUL, annars skulle jag jobbat ända till nästa fredag!
Långa tre veckor men tiden har gått rätt snabbt, bara tre dagar kvar till vi åker till Gällivare sjukhus och ska få se lill*n <3

Idag slutar jag klockan sex. Ska testa och göra en asiatisk gryta idag till middag. Det är kyckling, ingefära, chili, lime och annat gott i den :) Mums!
I recept är det kycklingfärs, men ska bara ta filéer och strimla dem så det blir större bitar :)

Magen - Kvälls bilder..

Varit och grattat mormor som fyller år idag. Promenad från jobbet, sedan till morbror, sedan hem och nu ska jag bara klä på mig för att gå till sambons jobb och möta han :)
Dessutom gick jag till jobbet och hem på lunchen. Mycket promenad!

Morbror, som inte träffat mig på ett tag, tyckte magen hade vuxit ;)

Frukost - Mycket frukt

Frukosten fick bestå mycket av frukt idag :)
Banan, skuren äpple, grapefrukt. Juice, kaffe, fil med musli, plommon. Sedan ett ägg och en macka med egen fiskad rom på :)

Badat hunden och ny städning

Just badat och blåst klart hunden. Hon hatar att bada, får verkligen trycka in henne in i duschen. Men när vi lika väl är klar så är hon så nöjd och glad ;P
Ska dammsuga nu och plocka undan lite här hemma innan sambon kommer hem.
Får sedan bli duschen. Hade tänkt duscha i morse man sköt på det när jag ändå skulle bada hund och städa här hemma..

Magen - Vecka 19 (18+2)

Bilderna är tagna innan frukosten. Tog en bild på naveln med eftersom vi på forumet har pratat lite om det.
Tycker min är söt :D haha!

Dock har jag svårt att bestämma mig om det är pojk/flick-mage.

Sparkarna blir bara starkare och starkare i min magen <3

Just vaknat, ledig idag så passade på att sova ut riktigt ordentligt :)

Hann bara vakna och gå på toaletten så satte bebisen igång och sparka. Så nu ligger jag med handen på magen och känner tydliga sparkar. Härlig känsla <3

Nu är det bara 5 dagar kvar tills vi ska få se vårt lilla hjärta på RUL, känns helt underbart!

Magen växer som bara den! Längtar till sommaren, hoppas på sol och riktig värme detta år, då man äntligen kan vara lång ledig ;D

Bilden är tagen liggandes i soffan.

Lunch - sallad med kyckling

Lunchen blev sallad och grillad kycklinglår.

kikärtor
rädisor
sallad
gurka
tomat
Rivna morötter
Purjolök
Balsamvinäger
Sesam olja


Kikärtorna glömde jag på första bilden så la dit dem sen :)

Frukost - Kokos, kanel, musli och banan..

Trött och hade gärna sovit mer, men upp och jobba måste man. Idag går jag på min 9 dag på jobbet, sista dagen innan jag får vara ledig en dag. Sedan jobbar jag ända fram till dagen då vi ska på RUL som är den 18/2 :)
Ska bli sjukt skönt att sova imorgon!

Frukosten idag blev en macka, äpple, juice och en kopp kaffe. Även en skål med fil med musli, banan, kanel och kokosflingor.

Får väl se vad man hittar på till lunch. Kanske en sallad? :)

Ang mitt spädbarn och långhårigt fårskinnet

Såg att någon anonym hade kommenterat ang spädbarn inte ska ha långhåriga skinn, fårskinn.. Eftersom den var anonym så kunde jag inte ge svar varken på en blogg eller på minbebis.se

Jag kommer använda det på vintern under en åkpåse i vagnen, så spädbarnet kommer inte komma åt håret. Dessutom är det ett helt år tills jag kommer använda fårskinnet till bebisen. Bebisen "anländer" först i juli och då behövs inge fårskinn :)

Sen när jag slutar använda åkpåse så kommer barnet vårt vara så stor, så då kommer den troligast åka i sittdelen :)


Men snällt att du, vem du nu är, tänkte på det :)

Magen - Veckorna går..

Lite skillnad är det ju på magen :)

Första bilden: ca vecka 1-3
Andra bilden: ca vecka 5-7
Tredje bilden: vecka 18

Alla bilder är tagen innan frukost.

Vecka 19

Din graviditetsvecka: 19

Fostrets ålder: 17 uker

Fostrets längd: 23 cm. Hel längd, hjässa till fot.

Nu växer inte fostret fullt så snabbt längre, kroppsproportionerna liknar nu mer en nyfödds. Brunt underhudsfett, som är specialiserat på värmeproduktion håller på att utvecklas.

Tänk att barnet nu lär sig om världen genom dina rörelser. Om du dansar vals eller hoppar och skuttar, upplever fostret detta på olika sätt.


Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.


Nu är du snart halvvägs i graviditeten!

Har du börjat tänka igenom vad du måste skaffa när det gäller utrustning och kläder till babyn? Du har ännu gott om tid till inköp. Här kan du läsa om vad en baby behöver av utrustning och kläder och få några inköpsråd.


Frukost - Hoppade mackan..

Godmorgon alla trötta där ute!

Idag är jag riktigt trött, inte varit såhär trött på länge.. Känns som om jag knappt sovit något fast jag sovit hela natten utan att kliva upp och gå på toaletten.
Får helt enkelt bli en tidig kväll idag!
Två långa dagar kvar tills jag är ledig och kan sova ut......

Sitter i alla fall nu med frukosten som blev en stor skål med fil, musli, hallon, banan och kanel. Sedan ett kokt ägg, kaffe och juice. Kände inte för någon macka idag..

Magen - den växer och sparkarna blir tydligare..

Vaknat för bara ett tag sedan, ska kliva upp och äta frukost.

Magen växer och det är en härlig känsla. Sparkarna blir tydligare och snart har jag gått halvvägs!
En vecka och en dag kvar, gått både halvvägs plus vi ska på RUL då <3

Magen - Morgon och kväll

Tagit lite bilder på magen (17+5). Dem två ljusa bilderna är tagen i morse. En bild drar jag in magen och den andra står jag helt vanligt, innan frukosten. Den tredje är tagen alldeles nyss. Ursäkta kvallan på bilderna!

Folkdräkt

Jag är sjukt nöjd över min folkdräkt. Bara synd att man inte använder den så ofta, mest på stora högtider m.m.

 
 
 

 

 

 
 
 

Slut i huvudet..

Efter att varit på marknaden där det var fullt med folk och sedan jobbat så är jag helt slut i huvudet. Är sjukt skönt att komma hem där det är tyst och skönt!

Vintermarknad imorgon

Det vart så kallt ute så det får bli Jokkmokks vintermarknad imorgon.
Var dock och handlade, hade på pälskappan och fick många positiva kommentarer. Sjukt fin, vit som vintern :)

Frukost - Energi för att orka marknaden

Frukosten fick bli fil med musli, äpple och hallon. Macka med skinka på, juice, kaffe och en banan.

Idag skulle jag jobbat till 18.00 som alltid, men fixat så att jag för sluta tidigare. Dock vet jag inte när eftersom det beror på hur mycket folk det är i butiken och när våra varor kommer.
Ska överraska sambon min, som är ledig idag. Har inte sagt att jag kommer sluta tidigare idag så vi kan gå på marknaden. Om det inte är svinkallt, vilket det är!

Blir pälskappa, kolten min plus lite annat. Kommer bild senare ifall det blir att ta på sig det :)

-28 grader kallt ute..

Godmorgon!

Varken jag eller hunden ville gå på en kort promenad för att pinka då det visas -28 grader på ute tempen.
Beslutade för att göra en eld och ska endast ut för att hämta mer ved.

Hur har dem tänkt att vi ska kunna gå på Jokkmokks vintermarknad då det är såhär kallt ute?!

Smärta i livmodern - Soffa liggande

Igår hade jag ont i livmodern så att jag fin lägga mig ner och vila. Jobbade 06.00-09.00 igår med varuplock, sedan for jag hem för att duscha och göra lunch åt mig och min sambo.
Åkte med sambon till frissan för att jag hade tid klockan ett, sedan gick jag till affären och handlade. Hem för att städa hemma, dammsög huset och dammtorkade kök och hall. Sedan kom smärtan..

Svärmor och några andra hade sagt att jag skulle vila pga hade haft en stickande känsla i livmodern både i förrgår och igår på morgonen. Dessutom blött och åka in till sjukan i lördags. Men eftersom huset behövde en städning och jag trodde inte det var så illa så städade jag.
Slutade med att jag fick ligga och vila på soffan ett tag pga hade smärtor i livmodern.
Nu kommer jag försöka tanden lugnare på jobbet och inte stressa, försöka lyssna på svärmor denna gång :)

Pojk- eller flickmage?

Så sjukt nyfiken på vad det är för liten en som ligger där inne i min mage. Pojke eller flicka :)
Vad tror ni, om ni kollar på magens utseende?

Frukost - Inte direkt hungrig..

Det blev att vi for på thai och åt mat, vart chaffis och klockan blev så mycket!
Frukosten blev inte mycket eftersom jag inte kände mig hungrig.
Fil med musli, kanel, hallon och äpple. Macka med makrill, juice, kaffe. Sedan en näve med valnötter och hallon på sidan om :)

Inköpt - Vitt fårskinn

Köpt ett fårskinn idag, vitt långhårigt som passar i stugan som dekoration och på vintern i barnvagnen.
Kan bli upp till -35 minus här, så kan ju vara bra med ett fårskinn.

Lunch, middag och mellanmål

Idag kunde både jag och min sambo äta lunch tillsammans eftersom jag var ledig. Jag gjorde panerad fisk med sås och potatis :)
Sedan var jag och klippte håret plus bokade en ny tid. Tordes dock inte ta en tid i slutet av juni utifall att jag får en ny dag för förlossningen. Man vet aldrig om det ändras igen på ultraljudet :)

Handlade sedan för middagen som blir thaikött, ris och grönsaker.
Men nu för det bli mellanmål, lill*n och jag är hungrig :)


Magen - Vecka 18 (17+2)

Överraskad - Första riktiga sparken <3

Ja, igår kände jag första spaken! :D

Började med att jag kände små "pickande" där nere kring livmodern. Så när jag la mig för att sova så la jag min hand emot och efter ca 2 minuter kom en ordentlig spark mot mina fingertoppar!
Du vet jag helt klart att det finns någon där inne <3

Frukost - Härliga smaker och färger!

Eftersom jag och sambon fikade ganska sent igår gick det bli en lite "lättare" frukost. Grapefrukt, kiwi, hallon, ägg, juice och kaffe :) Härliga smaker och färger!

Feb. 04, 2013

Din graviditetsvecka: 18

Fostrets ålder: 16 uker

Fostrets längd: 21 cm. Hel längd, hjässa till fot

I graviditetsvecka 18 griper barnet, sparkar och suger. Kanske viftar det också lite med tårna. De tränar på sina reflexer på så sätt. De blivande tänderna bildas nu bakom knopparna som redan utvecklats för mjölktänderna.

Om du inte redan varit på ultraljudsundersökning, blir du antagligen erbjuden detta denna, eller nästa vecka. Det är en alldeles speciell upplevelse. Om den blivande pappan följer med till undersökningen, kan detta bli hans första "möte" med sitt barn, och många män upplever att det först nu verkligen går upp för dem vad som håller på att hända. Ultraljudsundersökningen utförs av läkare eller barnmorska med särskild utbildning.


Undersökningen gör inte ont och anses vara helt riskfri.

Målet med undersökningen är:
1) att fastställa tid för förlossning
2) att se om du har flera foster
3) att se hur moderkakan är placerad i livmodern
4) att se att allt är som det ska med fostret

Frukost - Älskade hallon <3

Frukosten består av fil med hallon, kiwi, banan och lite av en röd plommon.
Sedan en macka med skinka från byn plus gurka. En kiwi och rött plommon. Juice plus en kopp kaffe :)

Gud vad jag längtar till sommaren, så man för äta massor med goda frukter och bär :) Älskar bara hallon!

Magen - Vecka 17 (16+6)

Bilder på babymagen vecka 17 (16+6). Tagen innan frukosten :)

Blödning - Snart vecka 18

Igår blev jag rädd!

Började med att vi blev bort bjuden på mat, for sedan och lämnade igen en film som vi sett igår plus köpte lite godis.
Kom hem och fick ett litet hugg där nere i livmodern, men tänkte inge mer på det pga var så liten värk. Detta hände vid 19.00..

Kring 21.10 gick jag på toaletten och insåg att jag blödde!
Jag ringde 11-77 och fick prata med en här i byn jag bor i.
Jag fick komma till sjukan och blev bemött av två jätte söta vänliga tjejer!
Eftersom dem inte har saker till ultraljud så fick jag bara en liten undersökning och sen ringde ena sjuksköterskan till Gällivare sjukhus. Dem beslutade att jag inte behövde komma in pga var så lite jag blött plus inga mer smärtor.
Jag fick åka hem och jag slutade blöda. Blödningen varade inte länge och det var lite, så dem sa att det kunde varit "proppen" som ruckat sig lite.
Men orolig blir man!!

På måndag ska BM ringa mig så då får vi se om jag för göra tidigare ultraljud.
Jag hoppas på det, för jag vill ju se så att lill*n mår bra!

Flicka eller pojke?

När vi far på ultraljudet kommer vi inte ta reda på könet, om man inte ser det direkt.
En del av mg vill veta, men den andra delen vill inte vet. Ska bli roligt att se vad folk tror, om dem gissar på pojke eller flicka :)

Frukost - Kiwi och banan

Frukosten idag blev fil med kiwi, musli och banan. Macka med ost och hamburgekött. Juice och kopp kaffe..

Ska snart börja bege mig till jobbet..
Imorgon jobbar jag med, men bara till tre. Sedan jobbar jag två helger till på raken, tagit på mig extra :)

Magen - Vecka 17

Magen växer och växer! Nu känner man livmodern klent och tydligt då jag ligger ner.

1 vecka och 3 dagar kvar tills vi får se lill*n <3

bebisimagen.blogg.se

Gravid med första bebisen

RSS 2.0