Personalfest

Personalfest i Piteå nu :)

Vecka 29 (28+5)

Magen veka 29 (28+5). Snart går vi in i ny vecka, det går snabbt! :)

Presenter och inköp - Babykläder

Idag åker jag på personalfest i Piteå. Skulle först inte åka med utan jobba, men nu är det bestämt att jag kan åka med.
Ska bli roligt, kanske man hittar lite mer bebiskläder :)

När jag fyllde år så var inte mormor och morfar förbi och gratta mig (mormor tål inte hundar och vi har en), så morfar var förbi och lämnade ett kuvert med pengar. Dem pengarna fick gå till kläderna/skorna jag köpte sist då jag var i stan.
Börjar få ihop lite kläder, men det är en droppe i havet jämfört med vad vi kommer behöva!

Vi längtar efter dig <3

Fostrets utveckling - Vecka 29

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.
Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. På huvudet växer det hår. Hos pojkar har testiklarna vandrat ner i pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.

Vikt 1 400 gram.

 

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

 

Pappa/partner

Har du och din partner börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med. Bilbarnstol är ett måste om barnet ska färdas i bil.

Boandet innebär kanske också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar, bygger ut eller renoverar? Städar i källaren? Målar om och tapetserar? Eller kanske syr gardiner och vårdar kläder. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras - men ställ inte alltför höga krav på er själva.

 

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 29 är det dags att besöka barnmorskan igen. Om du tycker besöken varit glesa hittills kommer de att ske oftare nu. Har du fött barn utan komplikationer förut räcker det om du kommer lite mer sällan framöver jämfört med förstföderskor.

Även den här gången kontrollerar barnmorskan hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen.

Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck och ibland tar hon ett extra urinprov, blodvärde och/eller blodsocker. Din partner är såklart alltid välkommen att följa med. Säkert får ni lyssna på barnets hjärta genom en ultraljudsförstärkare.

Besök hos BM - Vecka 29 (28+0)

Igår var vi till BM för en koll. Allt såg bra ut och magen växte som den skulle, även om många tycker magen min är liten. Dock hade järnet i blodet mitt sjunkigt lite (vilket jag tyckte lät mycket jämfört med vecka 21). Så hon tipsade mig om järntabletter, vilket jag inte ville höra! Men det är bra att få bättre flöde i blodet, speciellt närmare förlossningen, så ska köpa sånna tabletter.
Två saker som vi inte gjorde då jag var hos BM var att kolla blodsockret, som jag glömde fråga om hon kunde kolla. Sedan vägde hon inte mig, men har börjat väga mig med lagoma mellanrum på gymmet och det är inte mycket jag gått upp under dem sista tre veckorna!
 
Ska till BM den 15/5, så då får vi väl se om hon väger mig då. Tycker bara det är svårt att få in alla dem vanliga målen plus 2 matiga mellanmål och en frukt. Är mätt hela tiden då och får mycket surauppstötningar, vilket inte är roligt!
 
 
Vecka 8 (7+2)
Vikt (BM) : 48 kilo
 
 
Vecka 21 (20+0)
Bebisens hjärtslag: 134
Mitt blodtryck: 110/60
Blodvärde (Järn) : 124
 
 
Vecka 26 (25+2)
Bebisens hjärtslag: 130
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 24 cm
Vikt (BM) : 51 kilo


Vecka 29 (28+0)
Bebisens hjärtslag: 126
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 27
Blodvärde (Järn) : 112
Vikt (gymmet) : 51,5 kilo

Magen vecka 29 (28+2)

Idag mätte jag magen med måttband, 88 hela cm. Något jag är glad över är att min midja fortfarande är kvar och inga bristningar på magen. INTE ÄN I ALLA FALL, och vi får hoppas det fortsätter så!

Magen växer och växer, dessutom ska den växa ytterligare. 11 veckor kvar till BF dagen vår, och förhoppningsvis så vill lill*n kika ut då och inte senare :)
9 veckor tills jag tar semester, snart 8 veckor kvar. Tiden går snabbt även om man ibland tycker det går sakta..

 

 

 

 

 

Magen vecka 29 (28+0)

Har inte kunnat uppdatera bloggen pga först tjorvade Blogg.se appen och sedan fick jag slut internet på telefonen, så sitter på datorn nu.

Bild på magen vecka 29 (28+0), alltså i måndags.

 

Orken är tillbaka, träningen hålls igång!

 
 
Idag har jag inte velat hälsa på nå folk, även om jag haft tid. Bara känt att jag behövde vara ensamen och det passade perfekt eftersom Anton jobbat delad tur idag. Dock hade det varit skönt att bara ligga och se film i soffan med han..
 
Men även om jag velat vara ensamen idag så har jag gjort lite nytta. Jag har verkligen rört på mig mycket, vilket har känts skönt! Varit på gymmet och tränat, sedan vårstädade jag i stugan och sen var jag till affären. Gick hem med en kasse med varor och en väska med två mjölk, smör, fil, stor ketchup och små saker. Så det var tungt, men jag tog det i min egen takt och tog den tiden jag behövde påvägen hem. Så nu ligger jag i soffan och känner mig små trött.

Igår var jag även med en kollega och tränade på gymmet, så träningen håller jag verkligen igång :)
Jag har inte känt mig såhär pigg sen jag var icke gravid, vilket jag tycker känns konstigt när jag bär på mer kilon nu än i tidigare men samtidigt skönt att jag inte känner mig slut längre! Dock äter jag bättre nu, och det gör en stor skillnad :)
Jag hoppas jag får känna mig såhär pigg ett per veckor till, eller fram till förlossningen!
 
 
Det är så skönt att känna ork till både träning och annat. Men nu är det inte länge kvar till både semester och beräknad förlossning!
9 veckor till semester, 11 veckor till vår lill* bebis är beräknad <3

Månad 7 - Vi längtar <3

Idag gick jag in i månad 7, alltså bara två månader kvar!
Veckorna går men nu börjar jag tycka att det går sakta även om det inte gör det..
Om ca 9 veckor så tar jag semester och om ca 11 veckor så är det BF dag för oss.



"Åh, vad vi längtar! Vi känner dig sparka inne och din pappa både visslar, sjunger och pratar med dig. Se på magen hur du rör på dig där inne och sedan veta att du snart kommer till våran värld gör bara längtan efter dig större <3"

Köpt - Gårdagens inköp till babyn

Det blev att köpa lite till babyn ändå, även om vi inte tänkt det. Blev dock bara små saker :)
Skorna var så söta så var tvungen att bara köpa dem!!

 

 

 

Magen vecka 28 (27+5)

Tycker det är roligt att lägga in bilder på magen, se lite förändringar :)
Bilder tagna precis, vecka 28 (27+5).

 

 

Badning, klippning och dammsugning hemma

Idag är jag också ledig. Sambon min började först jobba klockan halv ett, så vi hann ligga kvar i sängen på morgonen och se lite tv och äta frukost tillsammans :)
Efter att han hade åkt så passade jag på att bada och klippa hunden, vilket behövdes! Hatar att ha henne långhårig då det är sommar, och speciellt till våren då det är slaskigt och jävligt!
Dammsög sedan hela huset och plockade undan. Sitter nu och funderar vad jag skulle hittat på att äta till middag, äter ensamen pga sambon slutar först jobba ikväll..

Magen och jag idag <3

Stannade till i Harads för lite kaffe, så passade på att fota mig och magen då :)Hann bara med en bild hemma, åkte hemifrån senare än tänkt!

 

 

 

 

Gör mig i ordning..

Åker med sambon till stan idag, så håller på att fixa mig innan vi ska sätta oss och fika frukost :)

Frukost - Kiwi, mango och ananas

Frukosten blev nästan som igår, fast med hamburgekött på mackan..

Fil med ananas, kiwi, mango, pumpafrön paulins flingor. Grovt stort bröd bakat med linfrön, juice och kaffe.


Bara jobb idag, sedan tar jag ledig resten av veckan. SKÖNT!

Halv åtta hos mig och vattenmelon.

Hårfärgen blev typ svart, fast skiftar i brunt och rött. Hur fan kunde det bli svart?! Jaja, ser då bättre ut i skallen i alla fall ;)

Nu ska vi se halv åtta hos mig som vi spelat in, blir vattenmelon till. Mums!
Ska sedan klippa sambon :)

Färga håret - Rött till mörkbrunt

Går från rödhårig till mörkbrunt nu. Rädd att jag ångrar mig, men min hårfärg var slut i affären och jag MÅSTE färga håret, vägrar åka till stan på fredag och se ut såhär i skallen!

Ångra eller inte, sitter då med hårfärgen i skallen, så ingen återvändo..

Städning, badning av hunden m.m

Just ätit lunch, ska fortsätta med min städning här hemma. Rensat ut båda frysarna och städat dem, ska ta kylen sen.

Dammtorknig, bädda rent, dammsuga, skura, duscha hunden. Massor med ärenden idag, så jag har inte tid att sitta här mer :)

Magen vecka 28 (27+2)

Bilder på magen innan frukosten vecka 28 (27+2). Den växer och växer, blir tyngre och man känner sig mer klumpig ;P

Jag kan inte förstå att lill*n snart är här <3

 

 

 

 

Frukost - Mest gul frukt

Varit vaken någon timme redan. Hunnit äta frukost och varit ner på gymmet för lite små träning. Tog det dock lugnare idag eftersom jag har så mycket annat jag ska hinna med idag. Så nu ska jag äta lite mellanmål :)

Vädret är skit, hunnit både regna och snöa! Men snart är all snö borta ;D


Frukosten i alla fall blev en stor macka som bestod av grovt bröd som är bakat med linfrön, makrill som pålägg.
Fil med ananas, mango, banan, kiwi, paulins flingor och pumpafrön. Sedan juice och kaffe..

 

Lunch - Räksallad

Lunch idag fick bli räksallad med hårdbröd.
Räkor, mozzarella, bondbönor, morot, soltorkadetomater, ruccola, avokado och pico del gallo. Plus dressing..
Mums!

Träning och snask - Hur går det med allt det?

Promenaderna orkar jag än hålla igång, ska även till gymmet imorgon då jag är ledig hade jag tänkt.
Tagit ledig fredag, sedan är jag ledig lördag och söndag, så då lär det också bli lite träning :) Försöker hålla igång så länge jag orkar.

Sist jag var på gymmet och tränade så körde jag ben och rygg. Märkte av att jag inte hade lika mycket foglossning, men kan också berott på att jag tog bilen till jobbet istället för att gå när det var så halt ute.


Ang godis och bakverk så har det gått hyfsat sen jag skrev om det sist i ett inlägg. Klart, helgerna lyxar man ju till det men under veckorna vill jag hålla det borta.
Har åkt ber någon bulla i magen, men inte alls lika mycket som tidigare.
I söndags åt jag bara nyttigt och även igår, inge slisk. Ska försöka hålla mig till frukt och bär istället :)

Magen vecka 28 (27+0)

Magen vecka 28 (27+0). Nu är det bara 12 veckor kvar till BR och vi börjar längta så hemsk mycket nu!
Hoppas veckorna går snabbare <3

 

 

Fostrets utveckling - Vecka 28

Din graviditetsvecka: 28

Fostrets ålder: 26 uker

Fostrets längd: ca. 35 cm

Fostrets vikt: ca. 1150 g

Fostrets hjärta slår snabbare när det hör din röst. Nu kan centrala nervsystemet också reglera ditt barns kroppstemperatur och kroppen börjar få ett fettlager.

Barnet är nu så stort att det fyller ut livmodern helt, det finns därför inte längre plats för så många armrörelser som tidigare. Många upplever nu mindre och annorlunda fosteraktivitet än tidigare. Du ska ändå vända dig till barnmorska eller förlossningsavdelningen om du märker att barnet rör sig markant mindre än normalt.

Du kan nu glädjas åt att barnet har ganska goda möjligheter att överleva om det skulle födas nu. I vissa kulturer markeras 7-månadersstadiet med en fest, därför att fostret kan vara "tryggt" nu.

Genom att börja med bäckenbottenträning nu, kan du förebygga urininkontinens efter förlossningen.

Middag - Sallad

Eftersom jag åkte på jobb hela helgen så fik det bli "snabb mat" ;)

Köpt - Rätt start babygym Pingu

Bebisens babygym som jag beställde för någon dag sedan har kommit. Super nöjd med inköpet :)

Magen i slutet av vecka 27 (26+6)

Blogg.se Appen har tjorvat, så har inte kunnat blogga på ett par dagar.
Magen växer och lill*n sparkar för fullt inne i magen :)

Imorgon går vi in i en ny vecka och idag är det EXAKT tre månader kvar tills lill*n är beräknad <3

Frukost - Vitaminer och andra nyttigheter

En skål med verumfil, paulins flingor, kokosflingor, pumpafrön, kanel, ananas och kiwi. Sedan en kopp kaffe och en stor banan. Snart redo för lite jobb :)

Slisk och dem förbannade bullarna!

I helgen jobbar jag, men endast lördagen vilket är skönt. Sambon är ledig så ska försöka få med han på gymmet :)

Efter att ätit middag ute igår så for vi och köpte bulla och åkte till sambons bror och hälsade på, så där blev det enkel bulla! Sa åt sambon igårkväll att jag skulle behövt äta mer hälsosamt, känns som om jag är svin onyttig! Javisst, nog håller jag upp vissa dagar med bulla osv, men det är inte nog tycker jag. Äter allt för ofta bulla oh skit!
Så i helgen ska vi endast göra en liten efterrätt som sambon ville göra, sedan får det inte bli mer sött i veckan..

Spjutig? Ohja!

Spjutig? Ohja! Magen är spjutig som tusan har jag sett nu, inte alls lika rund som tidigare, dessutom så ser det ut som om den sitter längre ner än vad den gjort tidigare.

Magen och jag <3

Bilder på mig och magen direkt efter träningen på gymmet. Börjar bli stort och tyngd som trycker på då man går på rullbandet. Men nu är det bara 95 dagar till BF <3

Magen vecka 27 (26+2)

Varuplock nu på morgonen mellan 6-9, sedan ledig resten av dagen :)
Blir träning och städning hemma..

Köpt - Rätt start babygym Pingu

Beställt ett babygym till bebisen som jag kollat på länge, men inte blivit av att köpa det. Men nu är det i alla fall nästan påväg hem till oss :)


Beskrivning
Rätt Start Babygym Pingu är ett rymligt och mjukt babygym att leka i. Färgglatt och med hängande, avtagbara leksaker som man kan krama om.

Färgkombinationer med säkra och pedagogiska leksaker. Stimulerar syn, hörsel och känsel och är utformad för både rygg- och magläge

Diameter: 80 cm.
Figurer: Pingu och hans vänner.
Rekommenderad ålder: från 0 mån.


Köpt - Skötväska i konstgjort skinn

Jag är såååå nöjd! Äntligen köpt skötväskan som jag kollat på sedan jag blev gravid. Är en snygg och riktigt rymlig väska!


Information:
Rymlig skötväska med separat fack för smutsiga kläder.
Dessutom innehåller väskan ett skötunderlag, flaskvärmare och fickor till blöjor. Väskans smarta fickor fram ger plats till andra viktiga saker som är bra att ha nära till hands.


Material: Konstläder, kan torkas av med fuktig trasa.
Färg: Svart
Storlek i cm: B40 H38 D18

Frukost - Hälften musli och hälften flingor

Frukost idag fick bli hälften musli och hälften paulins flingor, kiwi, kokosflingor med verumfil. Sedan en kopp kaffe, juice och en banan.


Magen - Vecka 27 (26+0)

Idag går jag och magen in i vecka 27 (26+0), alltså bara 13 veckor kvar till BF!

Idag känns magen bara allmänt konstig, svullen pga luft i magsäcken. Jag längtar tills då alla tarmar och magsäcken ligger där dem ska. Längtar till att få komma tillbaka till min normala kropp och få känna att kroppen är sitt rätta jag :)

Men nu är det bara 97 dagar kvar så får vi kanske träffa dig <3

Gravid vecka 27 (26+0)

Din graviditetsvecka: 27

Fostrets ålder: 25 uker

Fostrets längd: ca. 1050 g

Fostrets vikt: ca. 34 cm

Fostret kan nu öppna sina ögon. Vi vet att fostret reagerar på ljus, men vi vet inte om det kan se något inne i livmodern.

Har du lagt på dig? Alla gravida kvinnor ska lägga på sig en del kilon, men hur mycket varierar. Mellan 7-18 kilo är vanligt. Det viktigaste är att viktökningen är någorlunda jämn, och att du inte går ner mycket i vikt.


Det kan redan nu vara klokt att förbereda sig inför förlossningen genom att göra en lista över vem ni ska ringa till, efter den stora händelsen. Kanske har du börjat tänka så smått på vad du ska ha med dig till sjukhuset i form av kläder och toalettsaker också? Det kan vara klokt att packa en väska om förlossningen sätter igång och resan till sjukhus blir hektisk.

Många gravida kvinnor blir på detta stadium lätt andfådda.


Till bebisen och mig

Har lite nya saker till bebisen och mig. Babyskyddet har inte kommit än, får väl se när jollyroom får leverans på den och kan skicka den åt oss :)

Magen i slutet av vecka 26 (25+6)

Har varit borta och bott med sambon och hans familj i en stuga från torsdag kväll till idag. Glömde mobilen hemma (vilket ändå var skönt), så därför har jag inte uppdaterat bloggen något.

Imorgon går jag och magen in på en ny vecka och då blir det vecka 27.
Nu har vi bara 98 dagar kvar, alltså gått 182 dagar!

Magen vecka 26 (25+2)

Jag har inte än fattat att det ligger en 30-33 cm lång bebis i min mage, även om jag både ser och känner den röra sig där inne :)

Brysselkål - Järn, fibrer och andra nyttigheter..

Brysselkål.. Jag tycker det är sjukt gott! Koka dem snabbt i saltat vatten, äta dem varma tillsammans med lax eller något annat gott. Mums! Sedan får jag även i mig järn, fibrer och massor av andra nyttigheter.

Lunchen idag blev lax, brysselkål, tomat, kikärtor, thaisås och en hårdbrödmacka. Så nu är bag mätt!
Bara vila magen lite innan jag ska ställa mig och dammsuga här hemma. Packning inför resan ska jag också göra :)

Besök hos BM - Vecka 26 (25+2)

Nu har jag varit hos BM. Allt såg fint ut sa hon, hamnade på medel i kurvan.
Bebisens puls var lite lägre denna gång, tog ett tag innan vi fick lyssna pga den höll på att röra sig där inne i magen :)
Hade endast gått upp 3 kilon sen vecka 8, 6 kilon sedan jag blev gravid. Visste att det skulle vara lite, men hon var inte orolig pga jag är liten sen tidigare.


Vecka 8 (7+2)
Vikt (BM) : 48 kilo
 
 
Vecka 21 (20+0)
Bebisens hjärtslag: 134
Mitt blodtryck: 110/60
Blodvärde (Järn) : 124
 
 
Vecka 26 (25+2)
Bebisens hjärtslag: 130
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 24 cm
Vikt (BM) : 51 kilo

Sjukan - Väntar på min tur

Sitter på sjukan nu och väntar på min tur.

Bilder på mig och magen idag :)

Frukost - En bra frukost och sedan en promenad

Hunnit med lite frukost som bestod av hemmapressad ananasjuice, kaffe, ägg på en hårdbrödmacka. Fil med musli, jordgubbar, ananas och honungsmelon :)
Sedan blev det gymmet för en promenad på rullbandet, dem hade inte sandat än på trottoarerna här. Hur svårt kan det vara??!
Nu sitter jag i alla fall med en banan i handen och ett glas juice, ska hoppa in i duschen och göra mig klar för besöket hos BM.

Åka bort - Stuga kring karats hållet

Känner mig små trött, men har ändå tagit mig upp och klätt på mig mjukisdressen min.
Idag ska jag på besök hos BM och jag tycker det ska bli så roligt, sådan trevlig BM, hon lyser alltid som en sol :)

Men innan jag ska dit hade jag tänkt träna lite.. Hade först bara tänkt mig en promenad, men eftersom dem inte har sandat någonting ute och jag hade så ont i fogarna igår pga jag gått och spänt mig för att inte ramla, så hoppar jag promenaden ute idag. Vill inte gå och ha ont idag med, på min lediga dag..

Ska även städa här hemma, för imorgon då jag slutar jobba så åker vi till en stuga som svärföräldrarna hyrt över helgen. Så vi blir 9 (+ kanske en till) i stugan. Dessutom skulle vi kanske få besök en två andra under en av nätterna :)
Det finns ingen el eller rinnande vatten i stugan. Man måste elda och borra på sjön för vatten, men jag tycker det är så mysigt! Dessutom är det knappt någon täckning där, så man blir som utan mobil ett par dagar. Sjukt skönt!

Tog fel, BM besök imorgon

Ringde till min BM pga såg att det stod 4/3 11.00 på min tid. Hon hade skrivit fel och jag hade tagit fel på dag. Så imorgon klockan elva åker jag och magen till BM för att kolla hur vi båda växer :) Ska bli roligt och intressant! :)

BM idag klockan 11..

Idag ska jag och magen till BM klockan elva, så tar en tidigare lunch för att inte tappa så mycket tid.
Ska mäta magen, väga mig m.m.. Ska bli intressant att se vad man gått upp sen vecka 5, har för mig att hon vägde mig då..

Apr. 01, 2013

Klockan börjar bli mycket och jag känner mig små trött, så blir snart sängen.
Idag har vi äntligen fått ihop den stora garderoben som vi köpte för cirka två veckor sedan, skönt!
Blev dock igen träning som jag hade tänkt mig, men det gör inget eftersom jag hållit igång träningen ganska bra faktiskt! Varit på gymmet tre gånger förra veckan och det var sjukt skönt, så ska fortsätta hålla igång träningen min :)

Imorgon får det dock bli träning hemma, eftersom jag jobbar till klockan 18.00 och brukar vara trött då. Men på onsdag kör vi igen ;)

Vilken skillnad!

Bild på magen just då jag vaknat och en bild då jag just ätit frukost. Skillnad på magen? Ohja..

Frukost - Massa frukt

Solen lyser och vi har precis ätit frukost. Båda är lediga idag, skönt!

Blev massa frukt till frukost. Melon, ananas och jordgubbar. Sedan mackor med kallrökt lax, leverpastej och tomat. Fil och kaffe plus juice blev det också :)

Magen - Vecka 26 (25+0)

Magen vecka 26 (25+0) innan frukost.

Tycker magen sitter längre ner nu än vad den gjort tidigare. Dock växer den hela tiden ^^..

Gravid - Vecka 26 (25+0)

Din graviditetsvecka: 26

Fostrets ålder: 24 uker

Fostrets längd: ca. 33,5 cm

Fostrets vikt: ca. 950 g

Barnet är nu redan ca 31 cm långt. Tänk på att fostrets ålder hela tiden är 2 veckor yngre än graviditetsveckorna vi räknar. Fostrets ålder är nu därför egentligen 24 veckor.

Fostret reagerar på både ljud och ljus. Det kan också känna att någon stryker på magen. Kände du till att fostret tycker om musik?

Du har kanske fått sträckmärken på din hud. Många gravida får sträckmärken på mage, rumpa, lår och bröst. En del får mycket andra får lite eller inga sträckmärken. Sträckmärken är rödaktiga ränder i huden. Som tur är bleknar de och blir mindre med tiden, men de försvinner aldrig helt. Ränderna är ett bevis på att du burit fram ett barn. Bär dom med stolthet!


Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!



bebisimagen.blogg.se

Gravid med första bebisen

RSS 2.0