Tre rättersmiddag..

Idag är jag typ ledig, så Wilmers får vara hemma från dagis. Jobbar bara 18.00-21.15 idag. Drygt att bara jobba tre timmar!
 
 
På lördag ska vi i alla fall ut och äta tre rättersmiddag på allmänningsfest. Ska bli spännande att lämna bort Wilmer ett tag. Jag har inte varit ut sedan jag blev gravid, räknade ut att det är ca tre år sedan!! (om jag inte räknar med balen med kusin och personalfesten början av grav).
Jag och sambon har inte varit på "fest" vi två sedan dess.
Egentligen ville jag inte gå pga lite tjorv med barnvakt, men sambon ville så då måste jag väl ;P
 
 
Annard händer det inte så mycket. Julbaket är igång sedan ca en månad tillbak. Längtar verkligen! Älskar att baka och julpynta..

Wilmer dålig, akuten 2 gr på 2 dagar..

Här har det varit riktigt tyst. Hat inte hunnit med att blogga då det är mycket julbak innan jul, jobb och så har Wilmer varit riktigt sjuk igen.
 
När han blir sjuk så blir han riktigt sjuk!
Började i måndags med förkylning, tisdag verkade han piggare. Men onsdag morgon hade han svårt att andas, rosslig och orkade knappt göra något. Nu hade han knappt ätit ellet druckit något på ett par dagar (började redan innan måndagen).
Onsdag eftermiddag åkte jag till akuten med han då det förvärrades och blivit slö. Dem kollade puls, hur många gånger magen rörde sig (andetag) på en minut och tog blodprov.
Det var två sköterskor, ena räkna antalet andetag och andra undra hur många. Hon som räknat kolla på mig (jag kollade på dem), hon prata lågt med han och han sa "men det lät ju inge bra". Jag reagerade såklart!!
Trotts jag sa att han varken äter eller dricker (knappt) så kollade dem inte vätska i kroppen.
 
Han fick andas in gas som vidgade luftrören så andningen underlättade för han.
Nu ringde dem doktorn och bad hab komma och kolla på han. Doktorn hade bara fråga sköterskan som ringde om han VERKLIGEN BEHÖVDE KOMMA. VAD FAN ÄR DET FÖR LÄKARE?!?!!
När vi väntade på doktorn skulle komma  hann Wilmer bli piggare och spidad.
 
När doktorn kom så sa han" jag vill kolla på han hur han andas. Ja, men hans näsborrar vidgas inte, han har inte svårt att andas."
 
WHAT??!! Pojken hade svårt att andas och det sa till och med sköterskorna åt mig!
Doktorn stressad, lyssnade snabbt på hans lungor och sa att det lät bra. Fick medicin och sedan åka hem.
 
När vi kom hem så hade han än svårt att andas igen och spidad. Lugnade ner sig till kvällen..
 
 
 
Torsdag eftermiddag åkte sambon med han till akuten igen då jag jobba och han dålig igen. Samma svårigheter att andas och slö. Fick andas gas igen och fick då cortison.
Nu skulle vi få en inhalator om ett par dagar.
 
 
Man funderar ju vad fan man har för läkare här då dem även skickat hem folk som varit riktigt sjuk!
Men sambon läst att när man varit tre gr till akuten och man inte blir bättre kan man begära/kräva remis till annnat sjukhus. Så nästa gång ska vi göra det om inga mediciner hjälper, för han blir alltid lika dålig varje gång.
 
 
Man tycker det är så hemskt då han blir sjuk :(
 
 
Sedan räckte det inte med all oro.
Idag skulle vi på bröllop, men när sambon jobbar och Wilmer dålig än (dock bättre) så ska vi inte gå dit.
Igår klockan 22.00 kom bruden till bröllopet och fråga om jag kunde sminka henne. Då hon knappt kan svenska och vi förklara åt henne att det inte går då jag ensam hemma och han sjuk, så ringde vi till mannen som ska gifta sig med henne och förklara åt han att vi varit till akuten m.m.
Han svara bara tillbaka "ja men........ kan ju ta hand on Wilmer". Sambon sa att jag knappt orkar ta hand om han och att det inte bara är att underhålla, han är grinig m.m och svörmor orkar inte heller ta hand om han då inget duger. Att han bara gråter och vill inte leka. Mannen verkade bli sur. Vissa fattar fan ingenting........

bebisimagen.blogg.se

Gravid med första bebisen

RSS 2.0