Ingen bebis än..

Nej, ingen bebis än..
Folk undrar hela tiden om jag fått bebisen än, men inte det. Har ju inte ens gått förbi BF datumet än ;) 15 dagar kvar, och jag börjar tro att jag kommer få gå dem där 15 dagarna och kanske + några till dessutom!
Vi har varit hemma i två dagar och det ända folk kom och frågade var om jag fått bebisen än. Tänkte bara "Ne, du ser väl att jag har magen kvar??". Man kan bli lite små less på frågan. Jag är redan less och har 15 dagar kvar. Att jag är less beror mycket på att jag har så kraftiga sammandragningar och det gör mig trött och slut i kroppen.
Har jag en dag då det är mindre sammandragningar så klarar jag av att skippa tuppluren kring lunch, annars måste jag vila kring två tiden trotts jag sovit till tio!

Molande värk och ryggont då och då, men inge annat verkar hända.

Vi alla går och väntar, vi längtar så mycket <3



Magen vecka 38 (37+0).

Idag har jag varit till BM på koll. Hade öppnat mig lite mer sa hon, men inte än 2 cm.

Det är inte länge kvar till BF, bara 20 dagar.. Känns som dagarna är sega, men är bara för att man längtar efter att träffa lilla bebisen som legat i min mage i snart 9 månader :)

Vi längtar så mycket att vi önskade du kunde kolla ut redan nu <3

Magen vecka 38 (37+0).

Fosters utveckling - Gravid vecka 38

Bebisen
Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.


Du
Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

Ingen bebis än :)

Ingen bebis än. Dock är sammandragningarna kvar, men inte lika grymma som tidigare. Ryggvärk och ont i underlivet.. Ska prata med BM om att få komma på koll nu på måndag, om jag inte nu får åka in tidigare.

Magen idag, vecka 37 (36+5).

"Mensvärk" och sammandragningar

Sammandragningar hela dagen och "mensvärken" blir bara värre. Legat i flera timmar och vilat men ändå går det inte över..

Bilderna tagna innan jag gick och vilade :)

Stickningar, sammandragningar och molande värk

Sammandragningar och molande värk i livmodern. Får väl se hur länge det tar tills dem riktiga värkarna sätts igång, om det blir en bebis nästa vecka, som dem flesta verkar tro ;)

Stickningar i livmoderhalsen, eller där jag öppnat mig. Där känns det som om jag kanske har öppnat mig mer sen igår redan! Stickningarna ligger som längre ner nu, svårt att förklara ;)

Åkte in på förlossningen -2 st på 10 minuter, ville inte skicka hem mig först..

Morgonen började oroligt för mig.

Vaknade kring 07.30, efter 30 minuter inser jag att bebisen inte rört sig nå!
Försökte få tag på BM som var här i byn, men fick inte tag på henne. Pratade med en annan doktor och hon kontaktade BM.
Berättade vad som hänt osv, kraftiga sammandragningar m.m. Hon ringde FL i Gällivare och dem ville att jag skulle komma in för koll.

Fick tid klockan 11.30, så jag och Anton åkte till Gällivare. När jag kom in så hade jag riktigt kraftiga sammandragningar, 2 st på tio minuter. Dem kollade bebisen med ultraljud osv, frisk unge. Dem ville ha kvar mig pga sammandragningarna och värkarna. Hade öppnat mig 1 cm.
Dock fick jag brikanyl för att kolla om dem lugnade sig.
2 timmar efter sprutan så hade dem lugnat sig så dem tordes skicka hem mig i alla fall.

Ska ringa om det blir värre igen. Troligtvis koll på måndag igen istället för min bokade tid på onsdag.


Lång och tröttsam dag idag.. Men skönt att ha kollat upp det. Nu vet men i alla fall att det kan vara på G.

Mellanmål - Matig macka och fil

Tog tid inne, handlade och var ner på graven med svärmor. Dessutom tog vi det lugnt pga jag hade så mycket sammandragningar som gjorde ont. Dessutom fortsatte dem nu när jag kom tillbaka till stugan. Jobbigt då man är på affären och det hugger till och gör ont.

När jag kom tillbaka till stugan fick det bli lite mellanmål, en matig macka och ett stort glas fil :)

Fixa sig för att fara in..

På med lite "finare" kläder och sedan drar jag och svärmor in för att handla lite.

Hunnit koka rabarbersaft, fikat, gett hunden mat, gått en kort promenad och förberett till middagen lite. Får bli köttfärsspett med en god sallad till :)

6-9 minuter mellan varje..

Igår kom sammandragningarna tätt igen, med 6-9 minuters mellanrum och vissa höll 30-80 sekunder (höll på i ca 2-2,5 timme). Dessutom molande värk på det.. Men som sagt, BM sa på föräldrakursen att när det är 7 minuter mellan värkarna så kan man ringa in. 3-4 minuter, då kan man åka in..

Dessa sammandragningar kom även om jag inte gjort något ansträngande under hela dagen, endast åkt bil och sett tv i stugan.

Jaja, bara att vänta.. Tror då inte att lill*n kommer i veckan int ;)

Sammandragningar, molande värk och stickningarna..

Sammandragningarna har börjar göra mer och mer ont. Har ofta molande värk i ryggen på kvällen och stickningarna i livmoderhalsen kommer och går under hela dagen.

Legat i soffan och vilat pga sammandragningarna och ryggen.
Men snart kommer sambon ut till stugan, kanske han ids massera min rygg ;)

Magen vecka 37 (36+0)

Tycker inte magen växer något mer nu, bara att den börjar hänga mer och mer ju länge gången jag blir..

Men nu är det bara 27 dagar kvar :)

Bebisens utveckling - Vecka 37 (36+0)

Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är upp till 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar med blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls. A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).



Hur känner jag?
Igår hade jag mycket sammandragningar och mensvärk i både livmoder och rygg. Men värst är nog när bebisen rör sig neråt och det sticker i livmoderhalsen, känns som om någon sticker en med typ en kniv eller liknande.
Mer än en vecka kvar till jag ska på koll igen hos BM men hade velat att hon kollar mig igen innan midsommar. Kommer vara hos svärföräldrarna och dem bor en bit utanför!
Magen hänger rejält och jag har märkt att något måste ha hänt med livmoderhalsen, kände det klart och tydligt igår..
Bebisen har dessutom kommit så långt ner så jag måste nu sära rejält på benen om jag ska ta upp nå från golvet, vilket inte är bra för fogarna.

Idag vaknade jag med rygg ont plus stickningar då bebisen rörde sig neråt. AJ!

Lunch - Matiga mackor till gubbarna

Eftersom vi alla åt så sen frukost så får det bli en lättare lunch. Köttbullemacka och äggmacka, går alltid ner i gubbarnas magar ;)
Svärfar tycker det är roligt att jag "håller ihåg traditionen". Då hans mamma var i stugan, som vi bor i nu, så gjorde hon alltid lunch åt dem och sedan ringde hon i en klocka som hänger ute på bron. Lite trevligt tycker jag, dessutom gillar jag ju att baka/laga mat :)

Bara 28 dagar kvar..

Idag började jag med frukost med sambon, gick sedan en snabb promenad innan jag satte mig ute och klippte hunden. Förhoppningsvis sista gången innan bebisen kommer!

Ska snart ställa mig och fixa lite käk åt svärfar och sambon som står så duktig ute och sliter med veden. Hejja!
Solen kommer och går. Har vi tur så fortsätter vädret såhär och blir bättre i juli/augusti :)


28 dagar kvar till BF! Försöker fylla dagarna med arbete och pyssel så det ska gå snabbare. 10% kvar, har gått 252 dagar.. Åtta månader går snabbt!

Skolavslutning och smärta

Varit tre svängar till kyrkan pga skolavslutning. Men nu är det klart, vilket känns skönt pga jag har så ont i ryggen idag!
Smärtan är kring fogarna och ut mot höfterna, fast det känns inte som när jag hade foglossning utan en annan känsla. Känns mer som metall liknande denna gång..

Bild på dagens outfit och håret kom med i inlägget :)

Sjunker mer och mer..?

Tycker det ser ut som om magen bara sjunker mer och mer.
Igår hade jag molande värk i rygg och sedan när jag la mig för att sova så fick jag sammandragningar som kändes som dem trycktes neråt mot livmodertappen. Det tillfördes att jag fick molande värk i livmodern.. Dock kunde jag somna ändå, vilket kändes skönt!

Ska bara äta lite frukost nu och sedan duscha. Göra mig klar för att gå ner och se på skolavslutningen i kyrkan. Trist nog fick vi regn, så går först ner då dem är klar i kyrkan. Blir så kallt annars! BRRRR!!

Endast 1 månad kvar imorgon!

Imorgon är det bara 1 månad kvar till BF, endast 30 dagar! Tiden bara rullar iväg känns det som!!

Jag märker att kroppen har blivit lite annorlunda under sista tre veckorna.
Sammandragningarna är ju kvar, förvärkar kommer och går, magen har börjat krångla tre dagar tillbaka, magen sjönk för ca tre veckor sedan. Bebis fixerad plus tror att en del av slemproppen släppte för ca 4 dagar sedan (kan lossna i bitar).
Nu går vi bara och väntar på att bebisen ska komma, nu är det verkligen inte länge kvar!

Försöker ta det lugnt och vila under dem sista veckorna innan förlossningen, men vi håller ändå på att fixa det sista i stugan. Hallen/kallrummet är målat, ska bara måla in dörrarna och tak. Sedan ska det bara in en ny heltäckningsmatta och skjutdörrarna vi har köpt. Det kommer bli så fint :)

Frissan igår, idag/imorgon blir jag frisör :)

Trött och hade gärna sovit mer, men tycker det är bra om jag kliver upp lite tidigare någon dag, så man inte sover bort hela dagen!

Igår var jag till frissan, blev riktigt nöjd :)
Ska dessutom klippa sambon idag. Han ville göra det redan igår man jag var så trött att vi bestämde oss för att göra det idag istället.

Idag är det balen, så ska åka in och kolla på det. Imorgon ska jag även fixa håret på en tjej, jag älskar sånt :)


Bild på mitt hår kommer senare :)

Frissan kl 15.00

Idag ska jag till frissan. Ska toppa mig och färga håret, blir nog slingor också :) Det behövs verkligen toppas och färgas!

Börjat packa BB väskan

Ja, det kan vara tidigt kanske men jag vill vara förberedd ut i fall att man skulle få åka in akut eller den skulle vela komma ut tidigare. Eftersom vi inte år hemma nu utan mesta dels ute i stugan, så kommer jag inte hinna packa.

Har dock inte packat klart allt, men mesta delen är klar. Inneskor, bindor, energitabletter, någon mjukiströja är några av sakerna som jag inte än har packat.

Herregud, jag kan inte fatta att inom 6 veckor kommer jag sitta med bebisen i famnen min. Helt otroligt, kan knappt fatta det!

"Kom då bebis" / "stanna ett tag till.."

Molande värk igår, nedre delen av livmodern.
Idag har jag haft molande värk och mer ont i nedre delen av livmodern. Även "mensvärk" i ryggen. Öm i underlivet har kommit och gått. Förvärkarna känns, visst.. Men jag vet att det är en droppe i havet jämfört med vad som väntas framöver.

Svärmor tror bebisen kommer titta ut i slutet av denna månad, så inför väl se om hon har rätt, två veckor tills dess i så fall.

En del av mig säger "kom då bebis, kika ut nu!" pga fogarna plus man vill träffa lill* knytet som ligger i min mage. Men samtidigt säger en annan del "stanna kvar där inne" pga har så mycket som i vill fixa innan bebisen kommer plus man börjar bli små nervös. De är ju ändå ett barn som vi tar till världen, en som ska följa oss resten av vårt liv.


Kommer nog känna första veckorna "Ne men gud, bara jag inte har sönder/illa bebisen" då man håller i den. Men när man tänker hur stark den är och legat i magen och puffat på med armar och ben, då är det ju egentligen ingen fara. Bebisen är inte gjord av glas, som man kanske känner då ;P

Jun. 10, 2013

Besöket hos BM gick bra, ny tid den 26/6 klockan halv tio. Bebisen är nu fixerad, så nu kan den ploppa ut när som helst ;) Spännande men nervöst på samma gång, jag ska bli mamma!
Svärmor tippar på att bebisen kommer titta ut i slutet av denna månad. Vore sjukt härligt, för jag får bara ondare och ondare i fogarna ju längre tiden går.

Men att jag hade gått upp 5 kilo sen vecka 8, det trodde jag inte! Jag trodde åtminstone 7 kilo, så förvånad blev man!

Besök hos BM - Vecka 36 (35+0)

Nytt besök hos BM den 10/6.





Vecka 8 (7+2)
Vikt (BM) : 48 kilo


Vecka 21 (20+0)
Bebisens hjärtslag: 134
Mitt blodtryck: 110/60
Blodvärde (Järn) : 124


Vecka 26 (25+2)
Bebisens hjärtslag: 130
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 24 cm
Vikt (BM) : 51 kilo


Vecka 29 (28+0)
Bebisens hjärtslag: 126
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 27
Blodvärde (Järn) : 112
Vikt (gymmet) : 51,5 kilo


Vecka 32 (31+2)
Bebisens hjärtslag: 122
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 29
Blodvärde (Järn) : Tog inge prov denna gång.
Vikt: Vägde inte mig.



Vecka 34 (33+2)
Bebisens hjärtslag: 138 (rörde sig just innan och efteråt
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 30-31
Blodvärde (Järn) : Tog inge prov denna gång.
Vikt: Vägde inte mig.


Vecka 36 (35+0)
Bebisens hjärtslag: 120
Mitt blodtryck: 110/60
SF mått: 31
Blodvärde (Järn) : 115
Blodsocker: 4,4
Vikt: +5 sen vecka 8

Magen - Vecka 36 (35+0)

Idag blir magen 36 veckor gammal, endast 4 kvar! BM besök idag klockan 15.00, men svärmor skulle in till tandläkaren ku klockan 11, så vi åker in med henne då. Ska sedan till Tårrajaur och kolla om vi hittar nå gamla saker till stugan vår :)

Graviditet - Vecka 36 (35+0).

Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

Sjukt att man kan älska någon så mycket redan, fast vi inte har träffat dig..

Jag kan inte förstå att det är en person som ligger i min mage. Att den är gjord av mitt och Antons kött och blod. Det är sjukt hur man kan älska någon så mycket redan fast man inte träffat personen än.
Att den ligger och växer där inne i magen under nio månader, sedan kommer en liten oskyldig människa till världen, som både jag och Anton ska skydda och älska med hela våra hjärtan..

Vi längtar så hemskt mycket efter dig, vem du nu än är <3

Stugan - Snart klar ;D

Nu har jag NÄSTAN målat klart allt i kallrummet, endast ett varv till på panelen på ett ställe kvar. Sedan får i se hur vi gör med toalettdörren, men något måste vi göra med den pga ser hemsk ut ;P

Tog då en paus nu, började bli hungrig så det får bli stenpalt till middag för mig, är ju ensamen till ikväll..

Imorgon får vi väl städa bort all skit som ligger överallt på golvet i kallrummet, om jag inte orkar göra det senare idag..

Besök hos BM imorgon, det behövs!

Idag har jag tagit det ganska lugnt. Målade lite i kallrummet innan sambon började jobba, åkte sedan in med han för att bada hunden. Så nu är hon nybadad :)
Duschade sedan själv och då kände jag att ömheten i underlivet kom tillbaka, men varade bara i cirka 20-30 minuter.

Nu har jag fikat lite och sett på äntligen hemma, tänke vila lite innan jag ska sätta igång och måla det sista men satt bara i soffan i ca 30 minuter. Vill få klart målningen ;)


Sammandragningarna är allt oftare och gör ondare. Vissa sammandragningar känner jag knappt av för att dem är småa, märker först av dem om jag tar en hand på magen eller liknande.
Smått mensvärk nere i livmodern hade jag på morgonen, men gick över efter 15 minuter.

Många som jag känner tror att det snart är på gång för mig, men jag tror jag kommer gå hela vägen.
Dock blev jag lite fundersam om det är på gång kring 11 tiden igår. Men ska på besök hos BM imorgon klockan tre, så ska höra med henne om lite saker jag funderar över.

Men jag kan dock erkänna att all prat om att jag inte kommer gå hela vägen har gjort mig lite fundersam, inte direkt nervös.. Men har i alla fall packat min BB väska, så det mesta är klart. Ska bara köpa energitabletter och annat smått så är den klar ut i fall att det skulle gå fort ;)

Bara 35 kvar! Kan inte fatta att det snart är dags ^^..

Ursäkta dem dåliga bilderna ;)

Stugan - Det blir resultat

Skillnad blir det i stugan, det kommer bli så fint :)
Bara lite målning kvar, sedan är vi klara. Då ska bara skjutfönsterna in.

Vit sommarklänning

Efter att målat ett tag så åkte jag in för att handla lite till middagen, blir att grilla hamburgare i kåtan. Tog på mig min vita sommarklänning, som jag köpte i Thailand :)


Åkte sedan ut till stugan med sambon som slutade tre.
Känt mig små konstig idag och molande värk, hoppas det går över..


Magen vecka 35 (34+5)

Bilderna tagna just innan frukosten..

Nu är det bara 36 dagar kvar, på fredag är det exakt en månad kvar till BF. Sjukt vad tiden går snabbt!

Sammandragningar/förvärkar

Jag blev ju sjukskriven pga ont i fogarna plus sammandragningar som var täta och borde ibland ont.
Nu när jag har tagit det lugnt och vilat, så kan jag tycka att jag ändå har mycket sammandragningar. Kan ha kring 5 stycken på en halvtimme då jag ligger i soffan, trotts jag inte gjort något under hela dagen.

Har även börjat få "mensvärk" längst ner på livmodern, förvärkar. Igår hade jag det i cirka tre timmar på morgonen, som sedan övergav till ömhet i underlivet (uppluckring..?) som varade ett par timmar.

Tur ska jag till BM på måndag, så då kan jag prata med henne ang detta.
Har läst redan och vetat länge allt ang sammandragningar, förvärkar, uppluckring, fogar osv. Men när jag har så mycket sammandragningar trotts vila, då blir jag fundersam..



Sammandragningar - Livmodern drar ofta ihop sig under hela graviditeten, och detta kallas sammandragningar. Till en början känns dem knappt men aktiviteten i livmodern tar fart allteftersom. Veckorna innan förlossningen ökar sammandragningarna i kvantitet och intensitet. Sammandragningarna hjälper till att töja nedre delen av livmodern och bereder väg för barnets utgång.
När man har en sammandragning så blir magen stenhård. Den blir en hård boll och det gör inte ont. Det kan dra lite mot slutet av graviditeten eftersom livmodern då är så stor.


Förvärk - En förvärk börjar från toppen av livmodern och sprider sig neråt. De kommer regelbundet och ökar i intensitet. De varar längre än sammandragningarna. En förvärk kan upplevas som ett tryck neråt och gör ofta ont. Många känner också att smärtan sprider sig ut i korsryggen, ungefär som vid mensvärk.


Tips om man har förvärkar:

- Ta ett varmt bad eller en dusch
- Vila
- Avslappning eller massage kan hjälpa
- Byta aktivitet, till exempel ställa sig upp när man sitter ner

Magen och jag :)

Idag är det fint väder ute, så då passar jag på att sola lite hos svärföräldrarna :)

Magen - Fler som tycker..

Var och handlade idag, på affären jag jobbar på. Min kollega tyckte magen sjunkit och sa att lill*n kanske vill ut tidigare ;P
Försöker ställa in mig på att gå över, men svårt när ryggen gör ont och man känner sig lite små "less" ;)

Tycker då magen har sjunkit mycket på bara 1,5 vecka..
Sedan är sammandragningarna oftare och gör ont, mer eller mindre..

39 dagar kvar till BF

Dagarna går och jag räknar ner. Dock känns det som om dagarna går saktare och saktare, trotts dem inte egentligen gör det.
Nu är det bara 39 dagar kvar, 4 veckor på söndag. Inte länge kvar om man jämför med hur länge jag gått (hela 241 dagar)!
Kan inte fatta att bebisen ska komma
Inom 7 veckor, om jag måste gå övertid. Men... Jag hoppas jag slipper gå över!

Mensvärk i ländrygg och framtill på livmodern har jag. Vaknade i morse med mensvärk och har kvar det än. Sammandragningarna är lika många och ofta. Har jag stått och målat ett tag och böjer mig efter målarfärgen, då kommer en sammandragning. Även om jag går sakta eller promenerar.

Ska klia upp nu och äta lite frukost, sedan får jag se vad man hittar på. Bara skit väder ute!

Stugan - Uppdat. med målningen

Det tar sig.. :)

Stugan - Målning i kallrummet/hallen

Igår målade vi ute i kallrummet i stugan som är hallen. Måste dock målas två till tre gr pga är faluröd på en vägg, så det tar tid :/
Men fint blir det! Sen när vi fått upp skjutdörrar i kallrummet, mot sjön plus en mysig rottingsoffa, lyktor med mera.. Åh, det kommer bli så mysigt!

Har även beställt lite gammaldags inredning till toaletten i gjutjärn. Kommer nog bli fint det med :)

Bilderna är tagna igår..

Magen vecka 35 (34+0).

Magen vecka 35 (34+0). Det blir tyngre för varje vecka men nu är det inte länge kvar, vilket känns roligt och skönt på många olika sätt :)

Bilderna är tagna precis. Ska snart åka in, ska på föräldrakurs klockan tre.

41 dagar till BF, snart är du här <3

Jag kan inte fatta att det är bara 5 veckor kvar till BF, exakt 40 dagar kvar i morgon!
Jag har inte än förstått att vi snart kommer sitta med en bebis själv. Ha med den överallt, ha koll på den hela tiden osv.. Stort heltids jobb, det är ju ändå en nyfödd bebis vi pratar om.


"Frågan om när man är höggravid är lite klurig, men de allra flesta brukar säga att man är det den sista månaden, det vill säga från graviditetsvecka 35-36. Om man får värkar i dessa veckor försöker man inte stoppa förlossningen, utan då anser de flesta att barnet mår bäst av att få födas."

/Christina Wahlström, barnmorska.

Bebisens utveckling - Gravid vecka 35

Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar värk och spänning i slutet av graviditeten. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

.

Dagens mage..

Ätit frukost och packat ner allt i väskorna. Regnet öser ner, vi får hoppas att det är över till imorgon!

Dagens mage :) Vecka 34 (33+6), ny vecka imorgon!

0,0 procentig öl

Solen lyser och vi har gått på butiker och handlat lite olika saker.
Är på hotellrummet nu och avnjuter en alkoholfri öl, sjukt gott när man inte druckit öl på länge! :)

Magen växer..

Magen nu på morgonen innan frukosten :)
34 (33+5), snart ny vecka!

Fjällträdgården och promenad

Igår var det full rulle! Kom hem (hade sovit hos svärföräldrarna) på morgonen, ställde mig sen och rensade lite ogräs på gården plus tvättade lite tvätt. Sen till mormor och morfar för att hälsa på och sen kring lunch tog vi med Antons brors dotter, den yngsta, till fjällträdgården. Tog en promenad, vilket var sjukt skönt trotts det var super varmt ute! Sedan ut till byn för att fixa lite i stugan.

Idag blir det en resa till Piteå, bara jag och Anton. Det ska bli sjukt skönt, bara hoppas den också har som, som vi!

bebisimagen.blogg.se

Gravid med första bebisen

RSS 2.0