Stor killen vår :)

Idag blir lille man 3 veckor gammal, tiden går så snabbt! Han väger snart 4 kilo, vägde 2920 då han föddes och nu 3770. Stora killen :)
Han är sjukt snäll tycker jag, men igårkväll och i natt så har han varit ledsen. Magen har tjorvat och han har gråtit varje gång jag lagt ner han eller slutat nynna/inte rört på hans napp.

Men eftersom han är så snäll annars så orkar man städa och fixa här hemma. Ska alldeles strax ner till banken och affären, ska bjuda mamma på middag idag. Funderar på att ta vagnen även om det små regnar, ganska skönt ändå men hoppas på bättre väder i helgen då vi ska till Skellefteå och bo på hotell.

Magen 19 dagar efter förlossnigen..

Ätit sen lunch för cirka en timme sedan, sen gav jag lillen mat och sövde han. Medan lille man sover så har jag passat på att träna lite magövningar. Man önskar att det gav resultat på en gång och magens form var tillbaka som den var tidigare, men tyvärr är det inte så ;)

Snart 3 veckor..

Dagarna går och lille man blir allt större och större, snart är han 3 veckor gammal :)
Magen fortsätter att krympa, förhoppningsvis har jag min "gamla" kropp tillbaka snart.

Vi har varit hos svärföräldrarna sedan fredag, men åker hem idag. Ska bli skönt att komma hem en sväng, tvätta lite kläder osv.
Till helgen åker jag, sambon, lille man och svärföräldrarna till Skellefteå och bor på hotell fredag-söndag. Ska bli riktigt skönt att åka bort en sväng, bara hoppas på bra väder!

Magbilder 17 dagar efter förlossningen

Solen skiner och det är varmt ute.
Nu är lillen 17 dagar gammal, magen blir mindre men en bit kvar än. Inte tränat värst mycket så måste sätta igång med lite träning försiktig :)

Du är min lilla prins..

Jag älskar att vakna upp och se er båda vid min sida, natt som morgon. Du är våran lilla prins, alldeles perfekt och vi älskar dig. Vi kommer hålla dig kärt och skydda dig mot allt ont.
Du är vår <3

Mitt lilla hjärta <3

Magen - Bild tagna för 2 dagar sedan

Har inte varit mycket för att skriva här pga man bara myser med lillen och har inte haft mycket att skriva. Nu är han 11 dagar gammal, dagarna går sjukt snabbt!

Tänkte i alla fall lägga in bilder på magen som jag tog för 2 dagar sedan, 9 dagar efter förlossningen. Den blir mindre och mindre :)

Magen 6 dagar efter förlossningen

Vi tar det mest lugnt och njuter av lill gubbens närhet, han är så gudomligt snäll! Sover allt mellan 2-4 timmer om sträck, gråter knappt, äter och skiter ;)

Här kommer en bild på magen idag, 6 dagar efter förlossningen. Tycker den blivit himla liten på sådan kort dag, men en bit kvar tills jag har magen innan graviditeten :)

Rena ängla barnet, plus magen..

Igår fick vi åka hem. Klockan var kring 22.00 innan vi hade tagit oss hem och lastat in väskor osv.
I natt han har sovit riktigt mycket, men kan bero på att mjölken i brösten har börjat rinna till och jag har mer mjölk, så han är längre mätt.
Sover, skiter, äter.. De är väl se han gör, piper till då och då. Gråter gör han väldigt sällan! Han är rena ängla barnet <3


Magen blir mindre och mindre och jag kan inte fatta att den varit så stor när jag jämför idag och dagen han föddes.

Magenm- Ca 20 timmar efter förlossningen..

Lillen ligger nu och sover, har just ätit lite :) Så tänkte passa på att lägga upp bild på magen. Ca 20 timmar efter förlossningen. Känns sjukt skönt att kunna böja sig och känna att alla organ nästan är på rätt ställe ;)

Vår lilla son <3

Pojk på 2920g, 49 cm lång. Första testet gjort, frisk.

Allt gick bra men snabbt! Kom in kl 18.00, bebisen född kl 19.30.

Nu njuter jag bara!

Förhoppningsvis sista bilden på magen ;D

Värkarna är mer intensiva och är allt mellan 3-15 minuter mellan. Ska till BM kl 16.30 för kontroll av livmodertappen, se hur mycket öppen jag är och avgöra om det är dags att åka in eller inte. Har ju ändå 1,5 timmes resa och vill inte föda i bilen ;)

Så om vi har tur har vi kanske en bebis som vill ut :)
Förhoppningsvis sista bilden på magen, vecka 40 (39+2). Håller tummarna!

Värkar i natt och i morse - Förhoppningsvis fortsätter det!

I natt/morse har jag haft värkar som gjort riktigt ont. Börjat med en sammandragning, som sedan fortsatt med en ilande känsla i fogar och rygg, sedan smärta i livmodern.
Har inte varit mycket för att ta Alvedon tidigare, men i natt och i morse har jag behövt ta.

Följde med sambon in idag då han åkte på jobbet, ska gå promenad med mamma senare om det inte regnar. Men eftersom jag har ilande känsla i ryggen och när bebisen trycker på så gör det ont när jag sitter, så tänkte jag gå en promenad så kanske det fortsätter!
Mer blod har kommit, så jag får se och hoppas att värkarna fortsätter. Kanske vi har en bebis på söndag som sagt ;)

Kanske det är på gång? :)

Förhoppningsvis är det inte långt borta! Var på toaletten för ca en timme sedan och då fick jag mer rosa på pappret.

Bebisen har varit gode lugn idag, hittills.. Var det igår också, fram till på kvällen, då blev den stört tokig ;)
Sammandragningarna kommer och går, molande värken försvann efter ett tag då jag kom hem. Nu har jag bara ont i fogarna och kring svanskotan/upp mot ryggen då bebisen trycker på.


Så nu går jag och håller tummarna att det startas snart! Kanske den vill ut på datumet som är satt? :)

Ingen bebis idag heller..

Ingen bebis blev det, fick åka hem trotts det kom rosa på pappret då jag pinkat, sammandragningar och molande värk.

Dem kollade värkarna, bebisens puls och hur stor bebisen var eftersom SF måttet inte rört sig på två veckor. Doktorn förklarade att jag inte skulle ha någon större bebis, var väl i generna.
Dock kollade ingen livmodertappen på mig, vilket jag ville. Men kan bero på att det kan starta igång förlossningen om dem far och pillar där.

Känner att bebisen är mycket längre ner, sammandragningarna är riktigt hårda mot mig och bebisen plus molande värk. Förhoppningsvis så dröjer det inte länge kvar till bebisen vill ut!


Pratade med min BM nu när jag kom hem, berättade om allt och frågade om jag kunde få en igångsättnig om bebisen inte kommit till nästa tisdag och SF måttet inte rört sig något till nästa kontroll som jag har då. Hon sa att det var möjligt men det bästa är ju om det startas själv.
Vi skulle i alla fall ringa förlossningen om det är så att SF måttet inte rört sig, så skulle jag få komma in på kontroll, IGEN.
När jag hörde det så sa jag att jag ville ha en igångsättning pga det blir 4 gången vi åker dit, och får jag åka hem då blir jag tokig! Det är ju inte direkt en resa som går på 30 minuter........

Kontroll hos BM - Åka till BB för kontroll

Magen och jag har varit till BM för koll. SF måttet hade inte ökat nå så ska få åka till Gällivare på BB för kontroll. Förhoppningsvis får jag stanna för igångsättnig när magen inte vuxit något. Less på att åka fram och tillbaka för små kontroller. Tar ju ändå 1-1,5 timme att åka dit.

Lite molande värk idag, även ont i ena sidan av fogarna.msammansragningarna kommer och går.. Men annars mår vi prima!
Håller tummarna på att vi får stanna över och det händer nå :)

Sammandragningar och mindre rörelse i magen..

Ont än i ryggen på vänster sida, sammandragningarna är ofta och ganska många onda.
Märkt att bebisen rört sig lite mindre idag, inte lika pigg som tidigare. Men tur nog rör den på sig, det är huvudsaken :)

Imorgon kontroll hos BM klockan 10.00, förhoppningsvis har det hänt något sedan sist!
Kan inte fatta att det endast är 6 dagar kvar till BF nu. Tiden går snabbt, men ändå just sakta! ;D

Magen - Veckan 40 (39+0).

Nu är vi inne i vecka 40 (39+0). Vi går och väntar på att lill*n ska komma ut, det känns som en evighet nu!
Vi väntar med spänning och jag börjar känna mig smått nervös inför förlossningen och allt.


Sammandragningarna är kvar och ibland har jag molande värk i rygg och livmodern, men tycker det minskat sedan jag var till Gällivare och fick en brikanylspruta :/
Ont kring fogarna har jag haft Inter dagar, men på BARA vänster sida. Idag har jag så ont att jag inte ens vill röra mig. Men när jag är ensamen så måste jag tyvärr upp ur säng och soffan och fixa både mat till mig och hunden.

Fostrets utveckling - Vecka 40 (39+0).

Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Fostret är ca 48-52 cm lång och väger 3,39 kg i början av veckan. Slutet av veckan väger den ca 3,56 kg.
Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Kan inte sova..

Legat vaken sedan 03.40, kan inte sova.. Har haft svårt att sova i flera nätter och vaknar ofta tidigt och kan inte somna om. Detta gör mig trött om dagarna, förutom att alla sammandragningarna gör mig helt slut.

Dem dagar då jag vaknar så tänker jag mycket på bebisen och förlossningen. Nu ligger jag och tänker på trycket bebisen ger mot insidan av bäckenbenet iställe för botten, orolig för att få göra kejsarsnitt (vill föda som "vanligt") pga den inte lagt sig till rätta, trotts den fixerat sig enlig BM.
Känner för det mesta sparkar mot midjan och huvudet mot insidan av min högra höft. Alltså, ligger inte rakt ner utan smått på tvären typ.
Visst, nog kan jag känna tryck mot bäckenbotten, men för det mesta tryck mot insidan av höften.
Ska till BM imorgon, så får se vad hon säger..

Igår hade jag mycket sammandragningar, även onda. Molande värk i både rygg och livmoder.
Vaknade kring 11, alltså rejäl sovmorgon. Ingen vila under dagen och värk, så blev en hyfsat tidig kväll för oss..

En härlig dag idag..

Jag har bara tagit det lugnt idag.
Morgonen började med en god frukost på bron med sambon, sedan lite diskning och bäddning av säng m.m.
Gått igenom en boda med saker som vi skulle kasta, saker som varit i stugan tidigare. Solen har skinit hela dagen och det har varit riktigt varmt, så det tog på orken. Tog en eftermiddagslur, i hela 1,5 timme!

Till middag blev det langos med svärföräldrarna, sambons bror, hans tre barn, en kompis till barnen plus frugan. Nu väntas bara en bra film och lite godis :)


Börjar kännas tungt..

Magen har känts tung länge, men idag kändes den riktigt tung. Bero på att smärtan i fogarna är tillbaka och hälsa på..?

Legat och vilat, vaknade av mkt sammandragningar och ryggont. Imorgon är det bara en vecka kvar till BF. Vilket jag börjar tro att vi kommer passera :/

Molande värk hela dagen..

Molande värk hela dagen igår, ondare på kvällen efter att vi hade varit på bio.
Idag har jag även molande värk, så jag hoppas det snart startas :)

Jul. 01, 2013

I början av min graviditet så fick jag låna två böcker av en släkting åt mig, i dem står allt om graviditeten och tiden efter plus bilder på fostret.
Satt och bläddrade i ena boken för någon dag sedan och hittade ett diagram där dem visade förlossningaförlopp och smärtintensieten inför förlossningen. Tycke det var lite roligt att kolla på den, nu när jag haft molande värk i livmodern/rygg under flera dagar. Dessutom haft mina sammandragningar som jag brukar.

Då BM insåg att jag hade öppnat mig var jag i vecka 37, 1 cm öppen och 1 cm bibehållen livmodertapp.
Sedan kollade hon mig i vecka 38 och då hade jag än 1 cm bibehållen livmodertapp, men hade öppnat mig lite mer. Vet inte vad hon menade med lite, om jag var öppen 1,5 cm då eller mindre...

Ska dit igen den 9/7 för koll, om inte bebisen kommit :)

Magen - Vecka 39 (38+0).

Vi väntar än, men ingen bebis.. Dock har molande värken i livmodern börjat komma oftare och bebisen har åkt ner ännu mer. Nu är magen 95 cm runt om, där den är som störst.

Igår var det exakt två veckor till BF, idag är det bara 13 dagar kvar. Jag har alltså gått 267 dagar av 280 dagar! Helt sjukt vad tiden ändå har gått snabbt, 267 dagar låter och är mycket!
Men snart får vi förhoppningsvis träffa bebisen våran. Åh, vad vi längtar! <3

Magen vecka 39 (38+0).

Fostrets utveckling - Vecka 39 (38+0)

En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Du behöver sannolikt inte vara särskilt orolig att detta ska hända dig. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (du kan däremot märka att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att ta det lugnt om detta sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringa BVC eller läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång.

bebisimagen.blogg.se

Gravid med första bebisen

RSS 2.0