Middagen igår


Förrätten
Pilgrimsmusslorna:
Gnid in dem med en halv vitlöksklyfta. Salta och peppra. Stek dem i smör.
Stek strimlor av bacon tills dem är knaprig. Servera med tzatzik och små skivor av gurka.


Huvudrätt
Koka spagetti i vatten med olivolja så dem inte klibbar ihop.
Skala ett halvt kg frysta räkor och lägg dem i marinad. Hacka tomat och gul paprika, strimla gurka.
Lägg upp spagetti, salladen, räkor och tomatsalsan högst upp.

Marinad till räkorna:
Ca 3 msk limesaft
2-3 msk olivolja
1 st färsk chili
1 1/2 vitlök
3-4 msk koriander (ska känna smaken av koriander)
1 msk vatten
1-2 tsk paprikapulver
1/2-1 tsk salt

Mixa alla ingredienser i mortel.


Tomatsalsa:
1 st stor tomat
2-2 1/2 msk gul lök (stek lite)
1/2 röd paprika (stek, men bevara den lite knaprig)
1 msk cream f.
2 tsk sambal oelek
1-2 tsk rödvinsvinäger
Ca 1 1/2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk chilisås (går även bra med ketchup)

Hacka tomaten i mindre bitar.
Mixa snabbt i en mixer (inte till puré), skall vara bitar kvar. Låt stå ca 30 minuter i kyl innan servering för att få fram smakerna bättre.


Efterrätt
Äggtoddy à la Mannerheim
Antal portioner: 4
Ingredienser
4 st äggulor
4 msk socker
2 dl grädde, vispad
4 tsk florsocker
4 tsk nescafé
4 tsk kakao
4 msk konjak
4 st halva äggskal

Koka äggskalen.
Vispa äggulor och socker.
Vispa grädden och häll ner i äggblandningen.
Häll upp i portionsglas.
Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering)
Precis innan servering - lägg på florsocker, nescafé och kakao i små "öar".
Häll 1 msk cognac i äggskalet och placera mitt på.
Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bebisimagen.blogg.se

Gravid med första bebisen

RSS 2.0