Graviditet - Vecka 15

Din graviditetsvecka: 15

Fostrets ålder: 13 uker

Fostrets längd: 14 cm. Hel längd, hjässa till fot

Fostret växer snabbt. Kroppen växer snabbare än huvudet nu så att fostret får mer riktiga proportioner. Håret på fostrets huvud börjar bli tätare. Pigmentcellerna börjar producera pigment. Det bestäms nu vilken hårfärg ditt barn får. Barnets hud är mycket tunn och genomskinlig. Man kan se blodkärl genom huden.

Moderkakan är ett avancerat organ som ger din bebis näring i nio månader. Ändå är det få kvinnor som har sett sin egen moderkaka efter förlossningen. Det viktigaste organet blir som regel kastat rakt ner i soporna. På mammasidan kan du se bilder på moderkakan. Moderkakan kan i praxis vara placerad var som helst i din livmoder; på toppen, på sidoväggen, bakväggen, framväggen och ibland nederst i livmodern. Placering längst ner kan ge en del komplikationer, men som regel flyttar sig moderkakan uppåt i takt med att livmodern växer. Det enda sättet att ta reda på var moderkakan ligger är att se det på ultraljudsundersökning.

Jeans är inte bekväma att använda längre. Kanske det är dags att använda mammakläder? Bekväma byxor som inte stramar är bäst för dig och fostret.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bebisimagen.blogg.se

Gravid med första bebisen

RSS 2.0